Hoe Pdf-tekst Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Pdf-tekst Te Wijzigen
Hoe Pdf-tekst Te Wijzigen

Video: Hoe Pdf-tekst Te Wijzigen

Video: How to Add and Format Text in PDFs with Adobe Acrobat 2022, December
Anonim

Toen Adobe Systems in 1993 het PDF-formaat ontwikkelde, bood het niet de mogelijkheid om kant-en-klare bestanden te bewerken. Het formaat groeide in populariteit, en dat gold ook voor de behoefte aan documentbewerking. U moet bijvoorbeeld het eigen risico afsnijden of een paar alinea's corrigeren. En vandaag is het wijzigen van de tekst in PDF een volledig haalbare taak.

Hoe pdf-tekst te wijzigen
Hoe pdf-tekst te wijzigen

instructies:

Stap 1

Als u alleen tekst uit een PDF-bestand nodig heeft, kopieer deze dan en breng deze over naar een document dat u vertrouwd met bewerken, bijvoorbeeld Microsoft Word. Als het bestand tegen kopiëren is beveiligd, kunt u proberen het te converteren naar een bewerkbare indeling met ABBYY FineReader.

Stap 2

Er zijn veel computerprogramma's - editors waarmee u documenten in PDF-formaat kunt bekijken en daarin correcties kunt aanbrengen - een afbeelding verkleinen of vervangen, kleuren corrigeren, enkele objecten verwisselen, correcties in de tekst aanbrengen.

Stap 3

Een van de meest populaire van deze editors is Foxit PDF Editor. Het kan gratis van internet worden gedownload en op een computer worden geïnstalleerd. Bovendien is het zeer eenvoudig te gebruiken en vereist het geen speciale kennis of installatievaardigheden. Met zijn hulp worden correcties in de tekst als volgt aangebracht.

Stap 4

Voer het programma uit op uw computer. Open het document dat u erin wilt bewerken. Selecteer met de linkermuisknop de regel waar u vervangingen gaat maken.

Stap 5

Zoek vervolgens op het bovenste paneel het pictogram Object bewerken - een blauwe cirkel met een potlood. Klik erop en breng wijzigingen aan in de tekst. U kunt woorden verwijderen, in plaats daarvan nieuwe schrijven, spelfouten corrigeren - in het algemeen doen wat nodig is. Daarna moet u alle correcties bevestigen door het vinkje op het bovenpaneel te selecteren.

Stap 6

Als u meerdere nieuwe alinea's in het bestand moet invoegen, gebruikt u de functie Tekstobject toevoegen. Om dit te doen, klikt u op het bijbehorende pictogram op het bovenpaneel. Typ nieuwe tekst in het venster dat verschijnt. Klik vervolgens op "Ok" en gebruik de cursor om de tekst naar de gewenste plaats in het document te verplaatsen.

Stap 7

Sla het document vervolgens op met een speciale functie op het bovenpaneel van het programma - het pictogram "floppy disk". Als u beide versies (met en zonder correcties) moet opslaan, selecteert u de functie "Bestand" en vervolgens "Opslaan als".

Populair per onderwerp