Meerdere Cellen Combineren

Inhoudsopgave:

Meerdere Cellen Combineren
Meerdere Cellen Combineren

Video: Meerdere Cellen Combineren

Video: Meerdere Cellen Combineren
Video: ALS, EN, OF-functies in Excel combineren 2024, April
Anonim

Het aaneenschakelen van cellen is een van de functies die worden gebruikt bij het maken van een tabel. Het betekent het maken van één cel uit twee of meer geselecteerde cellen. Deze functie wordt zowel in Word als Excel gebruikt.

Meerdere cellen combineren
Meerdere cellen combineren

instructies:

Stap 1

U hebt een tabel gemaakt in een Microsoft Word-document en tijdens het invoeren van gegevens moest u twee of meer cellen combineren tot één. Wanneer u een tabel maakt, verschijnen de tabbladen Ontwerp en Lay-out in het bovenste menu. Selecteer de gewenste cellen terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt. Ga naar het tabblad "Lay-out" en vervolgens naar de derde groep van links "Combineer".

Stap 2

Klik op de knop Cellen samenvoegen. U kunt ook met de rechtermuisknop op de geselecteerde cellen klikken en "Cellen samenvoegen" selecteren. Alle gegevens van de geselecteerde rijen en kolommen worden in één kolom gerangschikt.

Stap 3

Als u het samenvoegen van cellen ongedaan wilt maken, klikt u op de knop "Invoer ongedaan maken" in de linkerbovenhoek of op de sneltoets Ctrl + Z.

Stap 4

In een Microsoft Excel-blad is het samenvoegen van cellen anders. Als de gegevens zich in meerdere cellen bevinden die moeten worden samengevoegd, worden alleen de gegevens in de cel linksboven of rechtsboven opgeslagen (afhankelijk van de kijkrichting op dat moment), terwijl de rest van de gegevens wordt verwijderd.

Stap 5

Selecteer de cellen die moeten worden samengevoegd. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde sector. Selecteer Cellen opmaken. Klik op het tabblad Uitlijning. Vink in het veld "Weergave" het vakje "Cellen samenvoegen" aan.

Stap 6

In dit geval geeft Excel een waarschuwing: “Het geselecteerde gebied bevat verschillende gegevenswaarden. Het samenvoegen van cellen zal resulteren in het verlies van alle waarden behalve de linkerbovenhoek."

Stap 7

U kunt ook cellen samenvoegen op het tabblad Start in de groep Uitlijning. Klik op de pijl in de rechter benedenhoek. Het venster Cellen opmaken wordt geopend. Herhaal de bovenstaande stappen.

Stap 8

U kunt de unie bewerken. Klik op het tabblad Uitlijning op de pijl naast de a-vormige knop. Naast samenvoegen worden hier cellen aangeboden "Samenvoegen en in het midden plaatsen", "Samenvoegen door rijen" De onderste knop "Samenvoegen van cellen ongedaan maken" maakt de samenvoeging ongedaan, maar retourneert niet de gegevens die zich in afzonderlijke cellen bevonden.

Stap 9

Om het samenvoegen en retourneren van gegevens ongedaan te maken, klikt u op de knop Invoer ongedaan maken of op de sneltoets Ctrl + Z.

Aanbevolen: