Sorteren Ongedaan Maken?

Inhoudsopgave:

Sorteren Ongedaan Maken?
Sorteren Ongedaan Maken?

Video: Sorteren Ongedaan Maken?

Video: 4 redenen waarom afval scheiden een goed idee is 2022, December
Anonim

Sorteren wordt gebruikt om gegevens op een bepaald criterium te sorteren, bijvoorbeeld in oplopende volgorde van numerieke waarden, alfabetisch of door een combinatie van verschillende parameters. Deze bewerking verandert de oorspronkelijke volgorde van de elementen in de array (rijen in de tabel, snelkoppelingen op het bureaublad, enz.). Soms wordt het nodig om de oorspronkelijke volgorde van de elementen terug te geven nadat de sorteerbewerking erop is toegepast. Hieronder vindt u verschillende manieren om de volgorde van tabellen in Microsoft Office Excel om te draaien.

Sorteren ongedaan maken?
Sorteren ongedaan maken?

Het is nodig

Microsoft Office Excel-toepassing

instructies:

Stap 1

Als we het hebben over het annuleren van het sorteren van gegevens in tabellen die zijn gemaakt door Microsoft Excel, zijn er verschillende manieren om dit te doen. De eenvoudigste hiervan is om de bewerking ongedaan maken te gebruiken. Het is van toepassing als de sortering die u wilt annuleren, is gedaan tijdens de huidige sessie van het werken met het document, dat wil zeggen na het laden van een bestand of het maken van een nieuwe tabel. Om deze functie te gebruiken, drukt u gewoon op de toetsencombinatie ctrl + z. Elke dergelijke druk maakt een laatste actie ongedaan, dus u moet deze procedure zo vaak herhalen als u bewerkingen in de tabellen hebt uitgevoerd na de sortering die u ongedaan wilt maken.

Stap 2

Klik op de knop "Voorwaardelijke opmaak" in de groep "Stijlen" van het tabblad "Start" om een ​​andere manier te gebruiken om de regels voor het sorteren van gegevens in de Ecxel-tabel te negeren. Selecteer in de vervolgkeuzelijst het item "Regels beheren", waarmee het venster "Voorwaardelijke opmaakregels" wordt geopend. Hetzelfde venster kan worden geopend als u met de rechtermuisknop op een cel in de tabel klikt, naar de sectie Sorteren in het contextmenu gaat en Aangepaste sortering selecteert. Selecteer de regels in de lijst met een muisklik en druk op de knop "Regel verwijderen" totdat de lijst leeg is. Klik vervolgens op de knop "OK".

Stap 3

Sluit het document (Alt = "Afbeelding" + f4) dat de tabel bevat zonder de aangebrachte wijzigingen op te slaan (inclusief de sortering die u ongedaan wilt maken) en open vervolgens het originele document met de ongesorteerde tabel. Deze methode is natuurlijk alleen van toepassing als het bestand met de originele en ongesorteerde gegevens bestaat en niet alleen door u is gemaakt.

Populair per onderwerp