Recente Wijzigingen Ongedaan Maken

Inhoudsopgave:

Recente Wijzigingen Ongedaan Maken
Recente Wijzigingen Ongedaan Maken

Video: Recente Wijzigingen Ongedaan Maken

Video: Recente Wijzigingen Ongedaan Maken
Video: Hoe de Avast Antivirus fout 42102 op te lossen 2024, Mei
Anonim

Bij het werken in toepassingen die bepaalde bestanden bewerken, wordt automatisch een bepaald aantal eerdere stappen van bestandswijzigingen opgeslagen. In sommige gevallen wordt het verhaal in zijn geheel bewaard, in andere gevallen slechts een deel ervan. De functie om de oorspronkelijke staat te herstellen is echter bijna overal beschikbaar, op voorwaarde dat het bestand tijdens de verwerking niet is opgeslagen.

Recente wijzigingen ongedaan maken
Recente wijzigingen ongedaan maken

instructies:

Stap 1

Als u recente wijzigingen met betrekking tot het invoeren en opmaken van tekst in de editor, het browservenster enzovoort ongedaan wilt maken, drukt u gewoon op de sneltoets Ctrl + Z. Ook in de teksteditor MS Office Word is er een speciale knop op de werkbalk, die verantwoordelijk is voor het ongedaan maken van de laatste wijzigingen. Een andere optie is om het menu "Bewerken", "Ongedaan maken" te gebruiken. In dit geval, als het documentbewerkingsproces eerder is opgeslagen, is een terugkeer naar de vorige positie mogelijk.

Stap 2

Als u de laatste wijzigingen met betrekking tot het bewerken van afbeeldingen in Adobe Photoshop ongedaan wilt maken, gebruikt u de sneltoets Alt + Ctrl + Z of klikt u op het menu-item Bewerken en selecteert u Stap terug in het vervolgkeuzemenu.

Stap 3

Als u het bestand volledig wilt herstellen, drukt u op F12. Als u uw wijzigingen al heeft opgeslagen, kunt u ze niet ongedaan maken. Bij het bewerken van grafische bestanden is het over het algemeen het beste om kopieën ervan te maken en te bewerken en de originelen apart te bewaren. Bekijk ook de geschiedenis van wijzigingen in een speciale tabel met wijzigingen, die beschikbaar is via het menu-item "Venster".

Stap 4

Als u de laatste wijzigingen die de werking van uw computer hebben beïnvloed, ongedaan wilt maken (bijvoorbeeld het installeren van updates, programma's, hulpprogramma's), opent u het menu Start, selecteert u het menu met standaardprogramma's, vervolgens Systeemwerkset en tenslotte Systeemherstel. Er verschijnt een groot venster voor het herstellen van het besturingssysteem op het scherm, selecteer in de kalender van het programma een controlepunt voor het opslaan van parameters voordat u wijzigingen aanbrengt in het systeem, ga terug naar deze datum.

Stap 5

Houd er rekening mee dat voordat u dit doet, u het beste de persoonlijke gegevens kunt bewaren die u gebruikt bij het gebruik van de applicaties die tijdens deze periode zijn geïnstalleerd, omdat de programma's samen met hen worden verwijderd. Dit kunnen verschillende accountaanmeldingen en wachtwoorden, sleutelbestanden, koppelingen, enzovoort zijn.

Aanbevolen: