Hoe Maak Je Een Lijst In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Lijst In Excel
Hoe Maak Je Een Lijst In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Lijst In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Lijst In Excel
Video: hoe maak je een lijst in excel ? 2024, Mei
Anonim

Microsoft Excel is een van de meest populaire programma's in de Microsoft Office-suite. Het is handig omdat het veel verschillende functies heeft en complexe berekeningen mogelijk maakt. De meest populaire van deze functies is het maken van een vervolgkeuzelijst.

excelleren
excelleren

instructies:

Stap 1

Eerst moet u een lijst maken van de items die voor u van belang zijn. Ze moeten worden gerangschikt in de volgorde waarin u ze wilt weergeven.

1shag
1shag

Stap 2

Nu moet je de gecompileerde lijst selecteren en een naam geven. Het moet worden ingevoerd in de regel in de linkerbovenhoek, waar het celadres meestal wordt geschreven. In ons voorbeeld heet de lijst "Tools".

2shag
2shag

Stap 3

Vervolgens moet u de cel selecteren waarin u een lijst wilt maken, dit is bijvoorbeeld G4. Druk vervolgens in het tabblad "Gegevens" op de knop "Gegevensvalidatie". Selecteer in het geopende venster in het veld "Gegevenstype" de optie "Lijst".

3shag
3shag

Stap 4

Daarna zou de regel "Bron" in het venster moeten verschijnen. Daarin moet u de naam van de lijst opgeven, na het "="-teken, en op "OK" klikken.

4shag
4shag

Stap 5

Nu kunt u in de opgegeven cel een item selecteren uit de lijst die we hebben opgegeven. Als u dezelfde lijst op een andere plaats wilt maken, kunt u deze eenvoudig kopiëren en plakken waar u hem nodig hebt, zelfs op een ander blad.

5shag
5shag

Stap 6

U kunt alle lijsten bekijken die in dit bestand zijn gemaakt door op de knop "Naambeheer" in het tabblad "Formules" te klikken. Hier kunt u ook uw lijsten maken, verwijderen en wijzigen, en hun eigenschappen bekijken.

6shag
6shag

Stap 7

Als er een vervolgkeuzelijst op een aangrenzend blad moet worden gemaakt, moet u een cel selecteren, op "Gegevens" klikken en vervolgens op "Gegevensvalidatie". In de regel "Gegevenstype" moet u "Lijst" selecteren en in de "Bron" moet u de bladnaam en het bereik specificeren. De naam van de lijst zal in dit geval niet werken. In ons voorbeeld lag de lijst met items in het bereik van J2 tot J8, dus we schrijven = Blad1! $ J $ 2: $ J $ 8. Dit bereik kan worden gekopieerd vanuit de Name Manager, die zich op het tabblad Formules bevindt.

7shag
7shag

Stap 8

De eenvoudigste manier om een vervolgkeuzelijst in Excel te maken, is door op de sneltoets alt="Afbeelding" + ↓ te drukken. In dit geval is het noodzakelijk dat de cel direct naast de lijst met items wordt gemarkeerd. Die. in het bovenstaande voorbeeld werkt dit alleen met cellen J1 en J9. Natuurlijk is de functionaliteit van deze methode zeer beperkt, maar in bepaalde gevallen kan het nuttig zijn.

Aanbevolen: