Hoe De Achtergrond Van Het Logo Transparant Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrond Van Het Logo Transparant Te Maken?
Hoe De Achtergrond Van Het Logo Transparant Te Maken?

Video: Hoe De Achtergrond Van Het Logo Transparant Te Maken?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Opslaan met transparante achtergrond (Photoshop) 2023, Januari-
Anonim

In tegenstelling tot de meeste soorten afbeeldingen, is de eigenaardigheid van het gebruik van logo's dat ze meestal moeten worden gebruikt als een van de ontwerpelementen voor hypertext of papieren documenten. Een logo in documenten staat niet op zichzelf, het moet ingebed zijn in een bestaand ontwerp, daarom is het aan te raden om de afbeelding op een transparante achtergrond te hebben. Het is handig om dergelijke afbeeldingen te maken in de grafische editor Adobe Photoshop.

Hoe de achtergrond van het logo transparant te maken?
Hoe de achtergrond van het logo transparant te maken?

Het is nodig

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Als het logo nog getekend moet worden, begin dan met het maken van een transparante achtergrondlaag. Om dit te doen, start u Photoshop en maakt u een nieuw document - druk op de toetsencombinatie Ctrl + N of selecteer het item "Nieuw" in het menugedeelte met de naam "Bestand". Stel in het eigenschappenvenster voor een nieuw document de breedte en hoogte in op de grootte van het logo. Selecteer Transparant in de vervolgkeuzelijst Achtergrondinhoud en klik op OK.

Stap 2

Laat de transparante achtergrondlaag leeg en maak een nieuwe laag om aan de logo-elementen te werken. De gemakkelijkste manier om dit te doen is door de enige laag tot nu toe te kopiëren - druk op de toetscombinatie Ctrl + J. Je kunt het natuurlijk volgens alle regels doen - het dialoogvenster openen voor het maken van een nieuwe laag, geef het een persoonlijke naam, kleurcodering in de algemene lijst en transparantieparameters instellen. Een dergelijk dialoogvenster wordt opgeroepen door op de combinatie van "sneltoetsen" Shift + Ctrl + N te drukken of door het item "Laag" te selecteren in de subsectie "Nieuw" van de sectie "Lagen" van het editormenu.

Stap 3

Het proces van het maken van een logo zelf wordt niet behandeld in dit artikel, en wanneer het is voltooid, slaat u het resultaat op in een bestand van een van de grafische indelingen die transparantie ondersteunen. Om dit te doen, kunt u twee opties gebruiken voor de dialoogvensters voor opslaan. Een daarvan wordt aangeroepen door de sneltoets Shift + Ctrl + S of door het item "Opslaan als" te kiezen in het gedeelte "Bestand" van het Photoshop-menu. In dit dialoogvenster moet u het CompuServe Gif- of Png-formaat selecteren in de vervolgkeuzelijst "Bestanden van het type". Geef naast de extensie de naam en locatie op voor het opslaan van het logobestand en klik vervolgens op de knop "Opslaan".

Stap 4

Een andere optie van het dialoogvenster Opslaan stelt u in staat om de optimale verhouding tussen kwaliteit en bestandsgrootte te kiezen. Open het met de toetsencombinatie Shift + Ctrl + alt = "Afbeelding" + S of door de regel "Opslaan voor web en apparaten" in het gedeelte "Bestand" van het editormenu te selecteren. Hier moet u het formaat Gif, Png-8 of Png-16 instellen in de vervolgkeuzelijst in de rechterbovenhoek van het formulier. Selecteer daarna de vereiste kwaliteitsparameters en klik op de knop "Opslaan".

Stap 5

Als u de achtergrond van een bestaand logo transparant moet maken, laadt u na de tweede stap de afbeelding in de tweede laag. Open hiervoor het gedeelte "Bestand" in het menu en selecteer de opdracht "Plaats". Zoek en selecteer het logobestand in het dialoogvenster dat wordt geopend en klik vervolgens op de knop "Plaats".

Stap 6

Schakel het gereedschap Toverstaf in door op het bijbehorende pictogram op de werkbalk te klikken of op de toets W. Beweeg de aanwijzer over elk fragment van de achtergrond van het logo, klik er met de rechtermuisknop op en verwijder het door op de Delete-toets te drukken. Als u klaar bent met deze procedure, slaat u het resultaat op een van de manieren op zoals beschreven in de derde en vierde stap.

Populair per onderwerp