Hoe Maak Je De Achtergrond Van Een Afbeelding Transparant

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je De Achtergrond Van Een Afbeelding Transparant
Hoe Maak Je De Achtergrond Van Een Afbeelding Transparant

Video: Hoe Maak Je De Achtergrond Van Een Afbeelding Transparant

Video: Hoe Maak Je De Achtergrond Van Een Afbeelding Transparant
Video: Transparant maken van een afbeelding 2024, Mei
Anonim

Om afwisseling in de blog te creëren, wordt in elk bericht (artikel, materiaal) een afbeelding geplaatst, wat een thematisch vervolg is. Elke foto heeft zijn eigen achtergrondkleur, die vaak niet overeenkomt met de achtergrond van blogpagina's. Om de kleurencombinatie niet te verstoren, kunt u transparantie aan afbeeldingen toevoegen.

Hoe maak je de achtergrond van een afbeelding transparant
Hoe maak je de achtergrond van een afbeelding transparant

Het is nodig

  • - Internetdienst Pixlr;
  • - afbeelding voor het artikel.

instructies:

Stap 1

Foto's of afbeeldingen die zijn opgeslagen in png-indeling hebben een transparante achtergrond. De meeste afbeeldingen die bloggers downloaden van gratis aandelen, worden op de server opgeslagen in png-indeling. Als je een afbeelding in jpeg of een ander formaat hebt, kun je deze een transparante achtergrond geven met een speciaal programma of de Pixlr-internetservice.

Stap 2

Open een willekeurige webbrowser, selecteer een geschikte afbeelding uit de fotovoorraad en sla deze op uw harde schijf op.

Stap 3

Open een nieuw browsertabblad en typ pixlr.com in de adresbalk en druk vervolgens op Enter. Op de geladen pagina van de fotoverwerkingsservice kunt u informatie over deze site lezen. Als je Engels spreekt, tenminste op een basisniveau, kun je ontdekken dat dit een analoog is van de bekende grafische editor Adobe Photoshop. Het is vermeldenswaard dat alle acties die u op deze site uitvoert, in het bovenstaande programma kunnen worden herhaald.

Stap 4

Om met deze service aan de slag te gaan, klikt u op de geanimeerde link Foto-editor openen. Op de pagina die wordt geopend, verschijnt een klein dialoogvenster (in het Russisch) waarin u op de knop "Afbeelding downloaden van computer" moet klikken. Geef in het geopende venster het pad naar uw afbeelding op en klik op de knop "Openen".

Stap 5

De afbeelding die u hebt geselecteerd, verschijnt in het hoofdvenster van de beeldverwerkingsservice. Er zijn functionele panelen aan de rechterkant van het venster, zoek het deelvenster Lagen. U ziet een enkele laag in dit paneel die wordt vergrendeld (afbeelding met hangslot). Door met de linkermuisknop op de geselecteerde laag te dubbelklikken, ontgrendelt u het slot, het "slot" verandert in een "vinkje".

Stap 6

Activeer aan de linkerkant van het venster het gereedschap "toverstaf" en specificeer de tolerantie = 23. Klik eenmaal op een witte achtergrond (de achtergrond kan een andere kleur hebben), er verschijnt een selectie op de afbeelding. Druk op de knop Verwijderen om de hele achtergrond te verwijderen.

Stap 7

Om het resultaat op te slaan, klikt u op het hoofdmenu "Bestand" en selecteert u "Opslaan als". Geef in het geopende venster de opslagmap op, selecteer het png-afbeeldingsformaat en klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: