Hoe De Achtergrond Transparant Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrond Transparant Te Maken
Hoe De Achtergrond Transparant Te Maken

Video: Hoe De Achtergrond Transparant Te Maken

Video: Hoe De Achtergrond Transparant Te Maken
Video: Opslaan met transparante achtergrond (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Vaak zijn afbeeldingen met een transparante achtergrond vereist voor een site, omdat afbeeldingen met een witte vierkante rand er lelijk uitzien op de eigen achtergrond van de site. En zelfs als het u lukt om afbeeldingen op te halen met een achtergrond die identiek is aan de achtergrond van de site, dan zal vroeg of laat, wanneer u het ontwerp van de bron wilt wijzigen, de achtergrond van de afbeeldingen niet langer overeenkomen met de kleur van het web Pagina's.

Hoe de achtergrond transparant te maken
Hoe de achtergrond transparant te maken

Noodzakelijk

  • - Het programma "Photoshop";
  • - een afbeelding waarvoor u een transparante achtergrond wilt maken.

instructies:

Stap 1

Open de gewenste afbeelding in Photoshop. Dubbelklik op de naam "Achtergrond" van de afbeeldingslaag om de naam in een andere te veranderen. Hierdoor krijg je een transparante achtergrond, en geen witte achtergrond na het verwijderen van onnodige delen van de foto of tekening. Zoom in met het gereedschap Vergrootglas zodat je duidelijk de randen kunt zien van het object waar je de achtergrond omheen wilt verwijderen.

Stap 2

Als de afbeelding aanvankelijk een uniforme achtergrond heeft, klik dan ergens op de achtergrond met het gereedschap Toverstaf. Als resultaat worden alle pixels van de opgegeven kleur binnen het omsloten gebied geselecteerd.

Stap 3

Als bij het selecteren van de achtergrond met het gereedschap "Toverstaf" het geselecteerde gebied over de randen van het object in de afbeelding loopt, moet het geselecteerde gebied worden verkleind met de "Rechte lasso" + Alt, "Magnetische lasso" + Alt, "Straight Lasso" + Alt, "Lasso" + Alt-tools … Door tegelijkertijd op de toets alt="Afbeelding" en het selectiegereedschap te drukken, wordt het gewenste element uit het eerder geselecteerde gebied uitgesloten.

Stap 4

Als de achtergrond van de afbeelding niet volledig is geselecteerd met de "Toverstaf", dan moet u om het volledige gewenste gebied te selecteren, de benodigde delen van de afbeelding in het eerder geselecteerde gebied opnemen. Gebruik hiervoor de gereedschappen Rechte lasso + Shift, Magnetische lasso + Shift, Rechte lasso + Shift, Lasso + Shift. Door tegelijkertijd op de Shift-toets en het selectiegereedschap te drukken, wordt het gewenste gebied in het eerder geselecteerde gebied opgenomen.

Stap 5

U kunt ook het object zelf in de afbeelding selecteren met het gereedschap Pen, eerst een pad overtrekken en bewerken met het gereedschap Pen +, en vervolgens op de rechtermuisknop klikken en "Formulierselectie" kiezen. Om niet het object, maar de achtergrond te selecteren, moet u het commando "Selecteren - Inversie" uitvoeren.

Stap 6

Als de volledige achtergrondruimte is geselecteerd en de selectie niet verder gaat dan de grenzen van het object in de afbeelding, verwijdert u de selectie door op de knop Verwijderen te drukken.

Aanbevolen: