Hoe Maak Je De Achtergrond Van Een Tafel Transparant

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je De Achtergrond Van Een Tafel Transparant
Hoe Maak Je De Achtergrond Van Een Tafel Transparant

Video: Hoe Maak Je De Achtergrond Van Een Tafel Transparant

Video: Hoe Maak Je De Achtergrond Van Een Tafel Transparant
Video: Opslaan met transparante achtergrond (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

De mogelijkheden van een teksteditor beperken zich niet alleen tot het typen en wijzigen van tekst. Er zijn nog een aantal andere mogelijkheden, waaronder het maken van tabellen. Beheers zoveel mogelijk test-editorfuncties - ze zullen waarschijnlijk van pas komen.

Hoe maak je de achtergrond van een tafel transparant
Hoe maak je de achtergrond van een tafel transparant

instructies:

Stap 1

Let op de versie van de testeditor. In een eerdere versie, om een tabel in te voegen, moet u naar het menu-item "Invoegen" op de werkbalk gaan en daar "Tabel invoegen" selecteren. In latere versies wordt dit attribuut al weergegeven als een apart pictogram. In principe verandert het niets.

Stap 2

Als u vaak tabellen moet bouwen, kunt u het benodigde pictogram op de werkbalk in een eerdere versie van de testeditor plaatsen. Om een transparante tabel te maken, gaat u dus naar het menu-item "Invoegen" of klikt u eenmaal op het bijbehorende pictogram. Kies vervolgens de manier waarop je de tafel gaat maken.

Stap 3

Gebruik een van de twee opties voor het maken van een tabel, Tabel invoegen of Tabel tekenen. Wanneer en in welk geval moet deze of gene methode worden gebruikt? Als u snel een tafel met een transparante achtergrond wilt maken, zonder speciale constructie-elementen, d.w.z. met een strikt beperkt aantal rijen en kolommen van een standaardformulier, gebruik dan de "Tabel invoegen". Als de vorm van de cellen speciaal moet zijn, teken dan de tafel met de hand.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op de tafel om de achtergrond van de tafel transparant te maken. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt het item "Tabeleigenschappen". Er verschijnt een venster met verschillende tabbladen voor je. Ga naar het tabblad "Tabel". Zoek in dit tabblad onderaan het item "Rand en opvulling".

Stap 5

Ga naar het tabblad "Kleur". Selecteer de optie waarvan u de tabel transparant wilt maken. Houd er rekening mee dat de kleur van de tafellijnen anders moet zijn dan de kleur van de achtergrond, anders zal de tafel helemaal verdwijnen. Zorg er daarom voor dat de kleur van de lijnen zwart blijft of welke kleur je maar wilt. Slechts een deel van de tafel kan transparant worden gemaakt. Om dit te doen, selecteert u het vereiste deel van de kolommen en cellen, stelt u vervolgens de achtergrondparameters in en past deze toe. Het tweede deel van de cellen en kolommen blijft ongewijzigd.

Aanbevolen: