Hoe Maak Je De Achtergrond Van Een Foto Transparant

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je De Achtergrond Van Een Foto Transparant
Hoe Maak Je De Achtergrond Van Een Foto Transparant

Video: Hoe Maak Je De Achtergrond Van Een Foto Transparant

Video: Opslaan met transparante achtergrond (Photoshop) 2022, December
Anonim

Degenen die zich bezighouden met het ontwerpen van internetpagina's of blogposts hebben te maken gehad met het probleem van de achtergrondkleur van de illustratie. De achtergrond heeft mogelijk niet dezelfde kleur als de achtergrond van de pagina of ziet er slecht uit. Er is altijd een uitweg - met behulp van de Photoshop-editor kunt u de achtergrond van de afbeelding transparant maken.

Hoe maak je de achtergrond van een foto transparant
Hoe maak je de achtergrond van een foto transparant

Het is nodig

  • 1. Photoshop-programma;
  • 2. de foto waarvan u de achtergrond wilt verwijderen.

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding waarvan je de achtergrond transparant wilt maken in Photoshop. Selecteer het menu Bestand, Openen. Voor snel werk kunt u de "sneltoetsen" Ctrl + O gebruiken.

Stap 2

Selecteer in het palet Gereedschappen, dat standaard aan de linkerkant van het Photoshop-venster staat, het penseel. Om snel het penseel ("Brush") te selecteren, kunt u de toets B gebruiken. In het penseelpaneel ("Brush"), dat zich bovenaan het programmavenster onder het hoofdmenu bevindt, past u de parameters van het gereedschap aan. Het gereedschap Penseel heeft twee parameters, Hoofddiameter en Hardheid, die kunnen worden aangepast met behulp van de schuifregelaars, of u kunt numerieke waarden voor de parameters invoeren in de vakken boven de schuifregelaars. De eerste parameter bepaalt de grootte van de werkende borstel. De tweede parameter bepaalt de stijfheid.

Stap 3

Schakel over naar de modus Snel masker. Klik hiervoor op rechts van de twee rechthoeken onder aan het palet Tools. U kunt gewoon op de Q-toets drukken.

Schilder over die delen van de foto die ondoorzichtig blijven door de linkermuisknop ingedrukt te houden. De gearceerde gebieden worden rood. Het is handiger om kleine details van de afbeelding te schetsen met een penseel met een kleine diameter. De diameter van de borstel kan on-the-fly worden aangepast.

Stap 4

Verlaat de Quick Mask-modus. Klik hiervoor op de linker rechthoek onder aan het palet Tools of op de Q-toets.

Stap 5

Maak van de afbeelding een laag. Om dit te doen, verplaatst u in het palet "Lagen" de cursor over de enige laag daar, klikt u met de rechtermuisknop. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt het item "Laag van achtergrond".

Stap 6

Verwijder de achtergrond. Om dit te doen, selecteert u Wissen in het menu Bewerken of drukt u op de Delete-toets.

Stap 7

Deselecteer de selectie. Selecteer hiervoor deselecteren in het menu Selectie.

Stap 8

Sla de resulterende afbeelding op met een transparante achtergrond in PNG-indeling. Selecteer hiervoor Opslaan als in het menu Bestand.

Populair per onderwerp