Een Paginanummer Van Een Word-titelpagina Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Paginanummer Van Een Word-titelpagina Verwijderen
Een Paginanummer Van Een Word-titelpagina Verwijderen

Video: Een Paginanummer Van Een Word-titelpagina Verwijderen

Video: Een Paginanummer Van Een Word-titelpagina Verwijderen
Video: How to Remove the Page Number From the First Page of a Document in Microsoft Word : Tech Niche 2024, April
Anonim

Bij het opmaken van documenten rijst vaak de vraag hoe in MS Word het paginanummer van de titelpagina verwijderd kan worden. Hiervoor heeft het programma speciale opties voor het nummeren van bladen, die beschikbaar zijn via het overeenkomstige item in het hoofdmenu.

Leer hoe u een paginanummer van een Word-titelpagina verwijdert
Leer hoe u een paginanummer van een Word-titelpagina verwijdert

instructies:

Stap 1

Om het paginanummer van de titelpagina te verwijderen, klikt u eerst op het tabblad "Invoegen" aan de linkerkant van het hoofdmenu van het programma. Klik op het pictogram Paginanummer in het gebied met de naam Kop- en voetteksten. Sommige gebruikers proberen extra nummers te verwijderen via de "Header" of "Footer" items, maar in dit geval verdwijnt de nummering op alle pagina's tegelijk.

Stap 2

Geef in het geopende submenu aan waar u de paginanummers wilt plaatsen, zelfs als ze al in het document staan, bijvoorbeeld boven, onder of in de marges van de bladen. Daarna wordt de cursor verplaatst naar de koptekst van een van de genummerde pagina's. Let op het gewijzigde hoofdmenu.

Stap 3

Vink in het gebied "Opties" het vakje "Speciaal nummer op de eerste pagina" aan. Het is deze optie die u zal helpen het paginanummer van de titelpagina te verwijderen, maar tegelijkertijd blijft alle resterende nummering, beginnend vanaf de tweede pagina, intact.

Stap 4

Er zijn andere manieren om extra cijfers te verwijderen. Probeer bijvoorbeeld eenvoudig te dubbelklikken op het nummer op de eerste pagina. Hierdoor wordt automatisch een menu geopend waar u het "Speciale Nummer" kunt activeren zoals eerder beschreven. Daarnaast is er nog een interessante manier waarmee u niet alleen het nummer op de eerste pagina kunt verwijderen, maar ook elk object in de tekst, bijvoorbeeld onnodige inscripties of afbeeldingen.

Stap 5

Selecteer het menu-item "Invoegen" en daarin - "Vormen". Selecteer in de beschikbare lijst een vorm die overeenkomt met de vorm, bijvoorbeeld een rechthoek, en plaats deze waar u maar wilt op de pagina. Selecteer in de objecteigenschappen wit voor de omtrek en de volledige vulling. Nu wordt het paginanummer of een ander object verborgen achter de witte vorm en verschijnt het niet wanneer het vel wordt afgedrukt.

Stap 6

In oudere versies van MS Word (vóór 2007) is het verwijderen van het nummer van de titelpagina een beetje anders. Ga naar het tabblad "Bestand" van het hoofdmenu en selecteer het item "Pagina-instelling". Open daarna het tabblad met de naam "Paper Source". Scrol omlaag naar het label 'Kop- en voetteksten onderscheiden' en vink het vakje naast de regel 'Eerste pagina' aan. Daarna wordt het nummer van de eerste pagina verwijderd, maar de nummering gaat verder vanaf het nummer "2" op de tweede pagina.

Aanbevolen: