Een Paginanummer Van Een Titelpagina Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Paginanummer Van Een Titelpagina Verwijderen
Een Paginanummer Van Een Titelpagina Verwijderen

Video: Een Paginanummer Van Een Titelpagina Verwijderen

Video: Een Paginanummer Van Een Titelpagina Verwijderen
Video: paginanummer vanaf de Inleiding 2024, April
Anonim

Automatische paginering is een van de handige en eenvoudige hulpmiddelen in Microsoft Word. Wanneer u een document voorbereidt om af te drukken, duurt het slechts een minuut om paginanummers toe te voegen, indien nodig, aan het begin of aan het einde van de pagina. Als het document dat wordt voorbereid een titelpagina heeft, moet het nummer ervan worden verwijderd. Volgens de ontwerpeisen begint de nummering pas vanaf de tweede (eerste na de titel) pagina.

Een paginanummer van een titelpagina verwijderen
Een paginanummer van een titelpagina verwijderen

Noodzakelijk

Computer, Microsoft Word-programma, basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

U kunt paginanummers toevoegen op het tabblad "Invoegen" van het hoofdmenu, de vereiste regel wordt "Paginanummers" genoemd, of u kunt de werkbalk "Kop- en voetteksten" gebruiken. U kunt echter met deze tools de nummering van geen van de pagina's verwijderen, u kunt deze functie alleen volledig toepassen op het hele document.

Stap 2

Om het nummer van de eerste pagina van het document te verwijderen, selecteert u in het tabblad "Bestand" van het hoofdmenu de regel "Pagina-instellingen" en klikt u erop met de linkermuisknop. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Papierbron".

Stap 3

Zoek op het tabblad het opschrift "Onderscheid kop- en voetteksten", eronder, tegenover de regel "Eerste pagina", zet een vinkje. Daarna wordt het nummer van de eerste pagina verwijderd. In dit geval begint de paginanummering op de tweede pagina met het nummer "2".

Stap 4

Om de nummering met het cijfer "1" te beginnen, opent u het item "Bekijken" in het hoofdmenu en activeert u de werkbalk "Kop- en voetteksten" door erop te klikken met de muis. In het paneel dat verschijnt, klikt u met de linkermuisknop op het pictogram "Paginanummerformaat". Onder aan het venster van deze tool staat een item Paginanummering. Controleer de regel "Begin met" en stel de waarde in op "0". De titelpagina wordt nu als "nul" beschouwd en de nummering begint vanaf de tweede pagina van het document.

Aanbevolen: