Tekst Kopiëren Zonder De Muis Te Gebruiken

Inhoudsopgave:

Tekst Kopiëren Zonder De Muis Te Gebruiken
Tekst Kopiëren Zonder De Muis Te Gebruiken

Video: Tekst Kopiëren Zonder De Muis Te Gebruiken

Video: Tekst Kopiëren Zonder De Muis Te Gebruiken
Video: Kopiëren en plakken 2024, Mei
Anonim

In de kern is een muis een computermanipulator. Tegenwoordig hebben de meeste gebruikers geen idee hoe ze hun pc zonder kunnen gebruiken. Het is een geweldige hulp en handig hulpmiddel voor het uitvoeren van verschillende taken. Maar veel bewerkingen kunnen worden uitgevoerd zonder de hulp van een muis. Laten we eens kijken naar manieren om tekst te kopiëren zonder de muis te gebruiken.

Kak kopirovat 'tekst
Kak kopirovat 'tekst

Kopiëren kan door op een specifieke toetscombinatie op het toetsenbord te drukken. Het is erg handig en snel, dus het is de moeite waard om deze methode te leren.

Tekst kopiëren zonder muis op een laptop

Vaak ontstaat het probleem van het kopiëren van tekst bij laptopgebruikers. Het komt voor dat de muis niet bij de hand is en het gebruik van het touchpad niet erg handig is. Om uw leven gemakkelijker te maken, moet u leren werken met teksten met alleen het toetsenbord.

Voer de volgende bewerkingen uit om de selectie te kopiëren:

  1. Selecteer het deel van de tekst dat u wilt kopiëren. Om deze stap uit te voeren, plaatst u de cursor aan het begin van de te kopiëren clausule. Hiervoor kunt u de muis of de pijltjes op het toetsenbord gebruiken.
  2. Wanneer de cursor zich in de buurt van het deel van de tekst bevindt dat u nodig hebt, moet u de Shift-toets ingedrukt houden en, terwijl u deze ingedrukt houdt, het gewenste fragment fixeren met behulp van de pijlen.
  3. Als u meerdere pagina's moet selecteren, gebruikt u de toetsen Page Up en Page Down. Ze markeren tekst op hele pagina's, maar vergeet niet om de Shift-toets ingedrukt te houden. Als u te veel hebt geselecteerd, helpen de pijlen u altijd om het resultaat te corrigeren.
  4. Als u het hele document wilt kopiëren, drukt u gewoon op de toetscombinatie Ctrl + A. In dit geval hoeft u niet op de Shift-toets te drukken. Vergeet niet dat u bij het uitvoeren van bewerkingen met lettertoetsen de letters van de Engelse lay-out moet gebruiken. Tegelijkertijd maakt het helemaal niet uit welke taal je op dit moment hebt ingesteld.
  5. Wanneer u de gewenste tekst heeft geselecteerd, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + C om het geselecteerde gedeelte te kopiëren.
  6. Om tekst in een nieuw document in te voegen, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + V. Vergeet daarvoor niet de cursor te manipuleren.

Tekst kopiëren zonder muis op andere apparaten

Bijna alle pc's zijn hetzelfde, dus je kunt je bestaande vaardigheden gemakkelijk toepassen wanneer je op een desktopcomputer of MacBook werkt. Op gewone computers gebeurt het kopiëren van tekst op precies dezelfde manier.

Bij het werken met tekst op een MacBook is er maar één klein verschil. In plaats van de Ctrl-toets, moet u op de Cmd-toets drukken.

Nu weet u hoe u tekst kunt kopiëren met het toetsenbord. Deze kennis helpt je om comfortabel te werken, vooral als je geen comfortabele muis bij de hand hebt.

Aanbevolen: