Tekst Kopiëren Zonder Muis

Inhoudsopgave:

Tekst Kopiëren Zonder Muis
Tekst Kopiëren Zonder Muis

Video: Tekst Kopiëren Zonder Muis

Video: Tekst Kopiëren Zonder Muis
Video: Kopiëren en plakken 2024, Mei
Anonim

Aanvankelijk was de computer alleen uitgerust met een toetsenbord en veel later verscheen de computermuis. Zo'n gadget is ongetwijfeld handig, maar veel manipulaties kunnen zonder dit worden uitgevoerd.

Tekst kopiëren zonder muis
Tekst kopiëren zonder muis

Noodzakelijk

  • - toetsenbord;
  • - touchpad.

instructies:

Stap 1

Om tekst te kopiëren zonder een computermuis te gebruiken, moet u eerst de gewenste tekst selecteren. Deze opdracht gebruikt de sneltoets Shift + Pijl-links of Pijl-rechts. Om tekst te selecteren, gebruikt u ook de Shift + Ctrl + pijl-links en pijl-rechts. U kunt tekst in hele alinea's en regels selecteren met behulp van pijlen. Deze functie is erg handig bij het werken met grote hoeveelheden informatie.

Stap 2

U kunt de eerder geselecteerde tekst naar het klembord kopiëren met de toetsen Ctrl + C. Om een tekst of een object te kunnen kopiëren, gebruikt u ook de toetsencombinatie Ctrl + Ins (Invoegen).

Stap 3

Verplaats vervolgens de cursor naar de gewenste locatie en plak de gekopieerde tekst met de toetsen Ctrl + V of Shift + Ins (Insert). De tekst die naar het klembord is gekopieerd, verschijnt onmiddellijk op de opgegeven locatie.

Stap 4

Als u een laptop gebruikt, hebben bijna al deze pc-modellen een ingebouwd apparaat dat een touchpad (touchpad) wordt genoemd. Om tekst op een laptop te selecteren, verplaatst u de cursor naar de gewenste locatie en drukt u vervolgens op de Shift-toets + de linker touchpad-knop. Gebruik de cursor om het einde van het fragment te markeren.

Stap 5

Druk vervolgens op de rechterknop op het touchpad en gebruik de cursor of pijlen om "Kopiëren" te selecteren. Het geselecteerde fragment wordt opgeslagen op het klembord van het besturingssysteem.

Stap 6

Om tekst in te voegen, verplaatst u de cursor naar het gewenste document of veld, drukt u op de rechterknop op het touchpad en selecteert u ook met de pijltoetsen of de cursor "Plakken" en de gekopieerde tekst wordt onmiddellijk op de opgegeven locatie geplakt.

Stap 7

Op een computer of laptop is het niet alleen mogelijk om tekst te kopiëren en plakken zonder een computermuis te gebruiken. Om een handeling of bewerking op een computer uit te voeren, is een toetsenbord wellicht voldoende.

Aanbevolen: