Tekst Kopiëren Als Deze Niet Wordt Gekopieerd

Inhoudsopgave:

Tekst Kopiëren Als Deze Niet Wordt Gekopieerd
Tekst Kopiëren Als Deze Niet Wordt Gekopieerd

Video: Tekst Kopiëren Als Deze Niet Wordt Gekopieerd

Video: Knipppen, kopiëren en plakken 2022, December
Anonim

Soms nemen websitebouwers bepaalde maatregelen om te voorkomen dat bezoekers de tekst op de pagina's kopiëren. En soms is het ontbreken van een dergelijke mogelijkheid slechts een kenmerk van de lay-out van een pagina. In ieder geval bestaat de mogelijkheid om tekst te kopiëren die ontoegankelijk lijkt nog steeds.

Tekst kopiëren als deze niet wordt gekopieerd
Tekst kopiëren als deze niet wordt gekopieerd

instructies:

Stap 1

Probeer niet alleen de gewenste tekst op de pagina te markeren, maar alle inhoud. Soms is de maker Ctrl + A om alle tekst te selecteren en gebruikt u vervolgens de sneltoets Ctrl + C om de selectie op het klembord te plaatsen. Let op: bij selectie- en kopieerbewerkingen mag u niet de muis gebruiken en het contextmenu openen door op de rechterknop te drukken. Schakel vervolgens over naar een willekeurige teksteditor, plak de inhoud van het klembord (Ctrl + V) en bewerk het, zodat alleen de tekst overblijft die u interesseert.

Stap 2

Open de broncode van de pagina en zoek het tekstgedeelte dat u nodig hebt, als de vorige methode niet werkte. Dit kan via het browsermenu of door met de rechtermuisknop op de pagina te klikken en het juiste item in het contextmenu te selecteren. "Sneltoetsen" die overeenkomen met dit commando: Ctrl + U. Nadat u de bron hebt geopend, activeert u het zoekvenster (Ctrl + F of Ctrl + H) en voert u de zin in waarmee het tekstfragment dat u interesseert begint. De tekst in de broncode moet mogelijk worden ontdaan van HTML-tags.

Stap 3

Sla de pagina op en open vervolgens de broncode als u dit niet kunt doen met de methode die in de vorige stap is beschreven. Het dialoogvenster voor het opslaan van de huidige pagina wordt opgeroepen door te drukken op de sneltoets Ctrl + S. In dit dialoogvenster kunt u de regel "Tekstbestand" selecteren in het veld "Bestandstype" - in dit geval hoeft u zich niet bezig te houden met HTML-tags verwijderen uit de tekst van de opgeslagen pagina.

Stap 4

Gebruik een tekstherkenningsprogramma als geen andere methode werkt. Het meest wijdverbreide programma in de Russisch sprekende ruimte is het Abbyy Fine Reader-programma. Zo'n applicatie ontvangt een afbeelding met opschriften als invoer en voert deze in tekstformaat uit aan de uitvoer. U kunt een momentopname maken van een pagina die de gewenste tekst bevat door de schermafbeelding naar het klembord te kopiëren met de toets Print Screen en deze vervolgens op te slaan in een bestand van een willekeurig tekstformaat met behulp van een grafische editor.

Populair per onderwerp