Wat Te Doen Als De Microfoon Niet Werkt?

Wat Te Doen Als De Microfoon Niet Werkt?
Wat Te Doen Als De Microfoon Niet Werkt?

Video: Wat Te Doen Als De Microfoon Niet Werkt?

Video: Wat Te Doen Als De Microfoon Niet Werkt?
Video: Wat te doen als je microfoon niet werkt? 2024, April
Anonim

Het niet werken van de microfoon kan worden veroorzaakt door een storing van zowel de microfoon zelf als het apparaat waarop deze is aangesloten. Het kan ook zijn dat het niet werkt wanneer het is aangesloten op bruikbare, maar incompatibele of onjuist geconfigureerde apparatuur.

Wat te doen als de microfoon niet werkt?
Wat te doen als de microfoon niet werkt?

Als de microfoon dynamisch is, controleer dan eerst de positie van de schakelaar die erop zit. Koppel vervolgens de microfoon los van de aansluiting en sluit vervolgens een ohmmeter aan op de stekker. In de aan-stand van de schakelaar moet de weerstand van de spreekspoel enkele tientallen Ohms zijn, en in de uit-stand moet deze door de schakelaar worden kortgesloten. Als u een open circuit vindt, bel dan de kabel en de spreekspoel afzonderlijk, en als u een kortsluiting vindt, controleer dan de schakelaar en ook de kabel.

Een dynamische microfoon met een DIN-stekker werkt mogelijk niet als de stekker is aangesloten op de oude standaard en de aansluiting op de nieuwe, of omgekeerd. Het gemeenschappelijke contact in zo'n bus is altijd het middelste, maar het signaalcontact kan zowel rechts als links zijn. Soldeer de stekker indien nodig.

De electretmicrofoon heeft geen schakelaar. Het mag alleen worden aangeroepen met een digitaal apparaat, omdat een analoog apparaat de veldeffecttransistor kan verbranden die in de microfooncapsule is ingebouwd. De weerstand tussen de contacten van de stekker moet 500 tot 5000 Ohm zijn en kan variëren afhankelijk van de polariteit van de meetsnoeren. Als er een opening of kortsluiting wordt gedetecteerd, ga dan verder zoals hierboven beschreven. Als de microfooncapsule moet worden vervangen, zorg dan voor de juiste polariteit bij het aansluiten van de nieuwe. Bij het repareren van microfoons, zowel dynamisch als electret, soldeer niet wanneer de stekker in het stopcontact zit.

Een werkende microfoon werkt mogelijk niet als de opnameniveauregeling op de bandrecorder op nul staat en de gevoeligheidsregeling op het karaokesysteem. Controleer hun positie en pas ze indien nodig aan. Het geluid kan ook erg zacht zijn als een dynamische is aangesloten op een apparaat dat is ontworpen voor een elektreetmicrofoon. Hetzelfde resultaat is mogelijk door een 3-volt electret-microfooncapsule aan te sluiten op een 1,5-volt apparaat. Als het apparaat is ontworpen voor een dynamische microfoon, zal de electret er helemaal niet mee werken.

Als een werkende microfoon die op de computer is aangesloten niet werkt, controleer dan eerst de instellingen van de softwaremixer. Houd er rekening mee dat in sommige OS-mixers een vinkje de ingeschakelde status van de corresponderende ingang kan betekenen, terwijl het in andere uitgeschakeld kan zijn. Als manipulaties met de mixer niet tot succes leiden, controleer dan of de microfoonstekker in de aansluiting is gestoken (deze moet groen zijn). Als dit niet helpt, controleer dan of de geluidskaart goed werkt en correct is geconfigureerd.

Aanbevolen: