De Rijhoogte Van Een Tabel Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Rijhoogte Van Een Tabel Wijzigen
De Rijhoogte Van Een Tabel Wijzigen

Video: De Rijhoogte Van Een Tabel Wijzigen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: MS Word tabellen kolombreedte en rijhoogte aanpassen 2023, Januari-
Anonim

Microsoft Office Excel is ontworpen voor het maken en verwerken van spreadsheets. Als je in dit programma leert werken, kun je in andere kennis naar analogie toepassen. Er zijn dus verschillende opties om de hoogte van een rij in een tabel te wijzigen.

De rijhoogte van een tabel wijzigen
De rijhoogte van een tabel wijzigen

instructies:

Stap 1

In het geval dat in een rij van uw tabel de gegevens in sommige cellen volledig worden weergegeven en in andere de inhoud wordt afgekapt, kunt u de rij uitlijnen met de hoogste (gevulde) cel. Verplaats hiervoor de cursor naar de linkerrand van het werkgebied van het blad en plaats deze op de kolom met regelnummering. De cursor verandert van uiterlijk. Dubbelklik met de linkermuisknop tussen de kolom waarvan u de hoogte wilt vergroten en de kolom onder de bewerkte.

Stap 2

U kunt een andere optie gebruiken om de lijnhoogte te verfijnen. Verplaats de muiscursor naar de linkerrand van het werkgebied, plaats deze op de kolom met regelnummering zodat deze onderaan de bewerkte regel staat. Houd de linkermuisknop ingedrukt en verhoog of verlaag de lijn totdat u het gewenste resultaat hebt bereikt.

Stap 3

Als u de exacte lijnhoogte moet instellen, verplaatst u ook de muiscursor naar de linkerrand van het werkgebied en wacht u tot de cursor verandert in een pijl die naar rechts wijst. Selecteer een lijn of meerdere lijnen, klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde bereik en selecteer het item Rijhoogte in het contextmenu. Er wordt een klein dialoogvenster geopend. Voer de gewenste waarde in het veld "Rijhoogte" in en druk op de OK-knop of de Enter-toets.

Stap 4

Sommige gebruikers zijn meer gewend om met werkbalken te werken. Om de in de vorige stap beschreven actie op een andere manier uit te voeren, selecteert u de regels die u nodig hebt en opent u het tabblad "Home". Zoek het gedeelte "Cellen" en klik op de knop "Formaat". Selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht Rijhoogte, er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Voer in het lege veld de waarde voor de regelhoogte in en bevestig de handeling met de OK-toets of de Enter-toets.

Stap 5

Om de automatische selectie van de optimale lijnhoogte in te stellen, gaat u ook naar het tabblad "Home" en klikt u op de knop "Formatteren" in het gedeelte "Cellen". Selecteer "AutoFit Rijhoogte" in het contextmenu. Wanneer u nu gegevens invoert of de lettergrootte in een cel wijzigt, worden opgemaakte tekenreeksen automatisch uitgelijnd met de hoogste cel.

Populair per onderwerp