Hoe Het Bestaan van Een Tabel Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bestaan van Een Tabel Te Controleren?
Hoe Het Bestaan van Een Tabel Te Controleren?

Video: Hoe Het Bestaan van Een Tabel Te Controleren?

Video: Hoe Het Bestaan van Een Tabel Te Controleren?
Video: Zoom Meeting 23 april 2021 2024, Mei
Anonim

Met MySQL kunt u databases maken van verschillende onderwerpen en groottes, van kleine verzamelingen tabellen tot enorme bedrijfsdatabases. Grote databases zijn veel moeilijker te onderhouden dan kleine databases vanwege de verscheidenheid aan tabellen en de onderlinge relaties. Vaak is het nodig om te controleren of een tabel al eerder is aangemaakt of niet.

Hoe het bestaan van een tabel te controleren?
Hoe het bestaan van een tabel te controleren?

Noodzakelijk

kennis van MySQL

instructies:

Stap 1

De beheerder communiceert met de database via speciale verzoeken. Query's worden gevormd in de MySQL-taal met een speciale programmeertaal die zijn eigen schrijfregels en een reeks operatoren heeft. Om het bestaan van een tabel te controleren, moet u in de regel bepaalde query's invoeren die de basis controleren en u een nauwkeurig resultaat geven. Probeer dergelijke combinaties correct in te voeren, alsof ze worden misbruikt, u kunt verschillende fouten maken op de server.

Stap 2

Gebruik een query van het formulier om het bestaan van een tabel met een bepaalde naam te controleren:

SELECTEER TABLE_NAME FROM INFORMATION_SCHEMA. TABLES WHERE TABLE_SCHEMA = 'dbname' AND TABLE_NAME = 'tabelnaam'

De waarden dbname en tablename moeten worden vervangen door uw namen. Als u later een tabel moet maken en er geen is gevonden, gebruik dan een opdracht van het formulier:

MAAK TABEL ALS NIET BESTAAT

Stap 3

Als de communicatie met de database wordt uitgevoerd via msysobjects, dan zou het verzoek om de aanwezigheid van een specifieke tabel er als volgt uit moeten zien:

SELECTEER AANTAL (*) VAN msysobjects WHERE type = 1 EN naam = 'tabelnaam'

Als u een tabel moet verwijderen, schrijft u als volgt een query:

DROP TABLE INDIEN BESTAAT tafel;

Stap 4

Moderne op MySQL gebaseerde databases kunnen tienduizenden tabellen met miljoenen rijen bevatten. Het kan moeilijk zijn om zo'n wirwar van informatie te begrijpen. Er zijn echter speciale verzoeken om dergelijke problemen op te lossen. Over het algemeen kunnen we stellen dat het controleren van het bestaan van een tabel veel tijd en moeite kost. Om het voor u gemakkelijker te maken om in de toekomst met tabellen te werken, leert u speciale tutorials over de MySQL-programmeertaal, aangezien deze volledig gerelateerd is aan tabellen en u verschillende bewerkingen kunt uitvoeren.

Aanbevolen: