Hoe Het Systeem Te Starten In De Veilige Modus

Inhoudsopgave:

Hoe Het Systeem Te Starten In De Veilige Modus
Hoe Het Systeem Te Starten In De Veilige Modus
Anonim

Veilige modus wordt vaak gebruikt om spyware of bepaalde virussen te verwijderen die in de normale modus niet kunnen worden verwijderd. U kunt ook proberen het systeem in de veilige modus te starten als het weigert normaal te starten.

Hoe het systeem te starten in de veilige modus
Hoe het systeem te starten in de veilige modus

instructies:

Stap 1

Start uw computer opnieuw op als deze al is ingeschakeld. Druk vervolgens, nadat de systeemluidspreker kort heeft gepiept, op de F8-toets. Als je alles goed hebt gedaan, zie je al snel een scherm met een keuze aan systeemopstartopties.

Stap 2

Selecteer Veilige modus in deze lijst en druk vervolgens op Enter.

Stap 3

Let op het venster dat verschijnt voordat u met het systeem begint te werken (zoals weergegeven in de afbeelding) Selecteer de optie "Ja", waarna u op uw pc kunt gaan werken. Houd er rekening mee dat in dit geval het laden van het systeem iets zal verschillen van de modus die u gewend bent. het systeem laadt het minimum dat nodig is voor het werk. Hetzelfde geldt voor alle stuurprogramma's - er worden alleen standaard systeemcomponenten gebruikt.

Stap 4

U kunt ook andere opties kiezen in het menu met opstartopties van het systeem: Gebruik de optie Veilige modus met laden van netwerkstuurprogramma's om het systeem op te starten met alleen basisservices en stuurprogramma's, evenals met de mogelijkheid om via het netwerk te werken.

Stap 5

Selecteer "Veilige modus met opdrachtprompt" om de standaard Windows-GUI te vervangen door een opdrachtprompt. Al het werk zal worden gedaan met behulp van speciale commando's. Gebruik de opdracht "help" voor een volledige lijst ervan.

Stap 6

Raadpleeg de optie "Opstartregistratie inschakelen" als u een volledige controle van het opstartproces van het systeem nodig hebt. In dit geval wordt tijdens het laden het bestand ntbtlog.txt gemaakt, dat wordt opgeslagen in de map% windir%. Het slaat informatie op over alle geladen en niet-geladen stuurprogramma's en services, dus een zorgvuldige analyse van dit bestand stelt u in staat om de exacte reden voor de systeemstoring tijdens normaal opstarten te bepalen.

Stap 7

Gebruik het item "VGA-modus inschakelen" als u vermoedt dat de reden voor de systeemfout onjuist geïnstalleerde videokaartstuurprogramma's is. In dit geval wordt het hoofdvideostuurprogramma gebruikt.

Stap 8

Raadpleeg Laatst bekende juiste configuratie om te proberen het systeem op te starten met de instellingen sinds de laatste succesvolle opstart. Alle wijzigingen die zijn aangebracht nadat het systeem eerder is opgestart, worden verwijderd.

Aanbevolen: