Een Afbeelding Vergroten In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Vergroten In Photoshop
Een Afbeelding Vergroten In Photoshop

Video: Een Afbeelding Vergroten In Photoshop

Video: Foto's vergroten in Photoshop zonder kwaliteitsverlies 2022, December
Anonim

Adobe Photoshop heeft de mogelijkheid om afbeeldingen te verkleinen. Je kunt het beeld zonder problemen verkleinen - de kwaliteit lijdt er nauwelijks onder. Het vergroten van de maat is veel moeilijker. Je zult een sterk uitvergroot beeld moeten verwerken om het er min of meer fatsoenlijk uit te laten zien.

Een afbeelding vergroten in Photoshop
Een afbeelding vergroten in Photoshop

instructies:

Stap 1

Als u wilt inzoomen op de afbeelding bij het verwerken van kleine details, selecteert u de Zoom Tool op de werkbalk. Hetzelfde effect wordt bereikt door de sneltoetsen Ctrl + "+" te gebruiken. Om uit te zoomen op de afbeelding, gebruikt u het "Vergrootglas" terwijl u Alt op het toetsenbord ingedrukt houdt of gebruikt u Ctrl + "-".

Stap 2

Om de afbeelding te vergroten, selecteert u de opdracht Vrije transformatie in het menu Bewerken of drukt u op Ctrl + T. Beweeg de cursor over een van de bedieningsknopen, haak deze vast met de muis en trek hem opzij. Afhankelijk van de bewegingsrichting zal het beeld in breedte of hoogte toenemen. Om het formaat gelijkmatig te wijzigen, houdt u Shift op uw toetsenbord ingedrukt.

Stap 3

Er is een andere manier. Kies in het menu Afbeelding de optie Afbeeldingsgrootte. Voer een nieuw formaat in de vakken Breedte en Hoogte onder Pixelafmetingen of Documentgrootte in. Houd er rekening mee dat hoe meer u de waarde verhoogt, hoe meer vervorming er in het uiteindelijke document zal zijn. Er kunnen kleurruis, wazige gebieden, artefacten, enz. optreden.

Stap 4

Wanneer het beeld met 10% wordt vergroot, zijn er praktisch geen vervormingen. Daarom kunt u de grootte in stappen wijzigen, waarbij u de afbeelding bij elke stap binnen deze limieten vergroot. Vouw in het gedeelte Documentgrootte in het rechterdeelvenster de lijst uit en selecteer het percentage. Schakel het selectievakje Verhoudingen beperken in zodat de afbeelding proportioneel verandert.

Stap 5

De hoogte en breedte worden ingesteld op 100%. Voer 110 in een willekeurig vakje in om de afbeelding met 10% te vergroten en klik op OK. Herhaal deze procedure totdat de afbeelding is vergroot tot het gewenste formaat.

Stap 6

Natuurlijk, zelfs met deze methode, lijdt de beeldkwaliteit. Je kunt het slijpen. Dupliceer de laag Ctrl + J en selecteer in het menu Filter ("Filter" in de groep "Overige") High Pass ("Kleurcontrast"). Stel een kleine straal in zodat het beeld iets door de grijze film heen verschijnt. Pas de Overlay-overvloeimodus op de laag toe.

Populair per onderwerp