Hoe Te Leren Scannen

Inhoudsopgave:

Hoe Te Leren Scannen
Hoe Te Leren Scannen

Video: Hoe Te Leren Scannen

Video: Hoe Te Leren Scannen
Video: Windows 10 - Document inscannen met je scanner 2024, Mei
Anonim

Voor studenten en fotografieliefhebbers raden veel experts aan om een grafische scanner aan te schaffen. Om de bewerking van het scannen van een vel papier of een foto uit te voeren, hebt u het apparaat zelf en speciale software nodig.

Hoe te leren scannen
Hoe te leren scannen

Noodzakelijk

  • - Microsoft Office Word;
  • -ABBYY FineReader.

instructies:

Stap 1

Om een scan van een afbeelding of tekst rechtstreeks in een nieuw MS Word-document te krijgen, moet u de editor starten en het hulpprogramma uitvoeren om de afbeelding uit de bron te halen. Maak in het hoofdvenster van het programma een nieuw document, klik op het menu "Bestand" en selecteer het item "Nieuw".

Stap 2

Open vervolgens het bovenste menu "Invoegen" en selecteer het gedeelte "Afbeelding". Klik in de vervolgkeuzelijst op de regel "Van een scanner of camera". Als u de stuurprogramma's voor de scanner en het FineReader-programma al op uw computer hebt geïnstalleerd, ziet u het beeldacquisitievenster. Anders moet u de stuurprogramma's naar het systeem downloaden vanaf internet of vanaf de installatieschijf, als het probleem daarmee is, en ook het programma-installatieprogramma uitvoeren.

Stap 3

Klik na het starten van de scansoftware op de knop Scan & Read om het bestand in één venster te scannen, herkennen en op te slaan. Deze modus is geschikt voor het verwerken van grote aantallen afbeeldingen of afgedrukte pagina's. Gebruik andere knoppen op de werkbalk om een bewerking van deze modus afzonderlijk uit te voeren.

Stap 4

Druk op de knop met de afbeelding van de scanner met de klep open om te scannen. Open het scannerdeksel, leg een vel in de lade en sluit het deksel. In eerste instantie verschijnt er een voorbeeldafbeelding op het scherm. Selecteer het scangebied en klik nogmaals op de knop Scannen.

Stap 5

Na het voltooien van deze bewerking kan het document worden overgebracht naar een teksteditor of kan herkenning worden uitgevoerd. Als u doorgaat met werken met het programma, klikt u op de knop "Herkennen" en wacht u tot de bewerking is beëindigd. Nu kunt u de gescande en herkende pagina vergelijken en de laatste aanpassen.

Stap 6

Om het resulterende document in MS Word te vertalen, klikt u op het bovenste menu "Bestand" en selecteert u de opdracht "Opslaan als". Geef "Microsoft Word-document" op als bestandsindeling.

Aanbevolen: