Hoe De Gebruikersnaam In Windows 10 Te Veranderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Gebruikersnaam In Windows 10 Te Veranderen?
Hoe De Gebruikersnaam In Windows 10 Te Veranderen?

Video: Hoe De Gebruikersnaam In Windows 10 Te Veranderen?

Video: Hoe De Gebruikersnaam In Windows 10 Te Veranderen?
Video: Wijziging naam gebruikersaccount (SchoonePC instructievideo 03) 2024, April
Anonim

Het wijzigen van de gebruikersnaam in Windows 10 is afhankelijk van het type account. U kunt een Microsoft-profiel gebruiken om u aan te melden bij Windows. Deze accounts tonen de eerder geregistreerde gebruikersnaam in het inlogvenster, meestal hetzelfde als hun echte naam. Als er geen account op de microsoft-site staat, wordt een lokaal profiel gebruikt. Deze accounts weerspiegelen de naam die is ingevoerd tijdens de installatie van Windows. Dit kan een echte naam zijn of een valse gebruikersnaam.

Gebruikersnaam wijzigen in Windows 10
Gebruikersnaam wijzigen in Windows 10

Als het desondanks nodig is om de naam van een reeds aangemaakt en gebruikt account te wijzigen en dit account wordt gebruikt binnen een organisatie, bijvoorbeeld als werk of school, dan heeft de gebruiker hoogstwaarschijnlijk niet de rechten om te wijzigen de naam van zijn eigen account op zijn eigen. … Als u desondanks uw naam in de organisatie moet wijzigen, moet u mogelijk de systeembeheerder van de onderneming vragen. Het is de moeite waard om te overwegen dat de meeste gebruikers een dergelijk probleem niet tegenkomen, maar hieronder wordt niettemin beschreven hoe u dit kunt doen.

Wijzig accountaanmelding en hernoem de gebruikersmap in Windows 10

Gebruikersnaam is een unieke gebruikersnaam en wordt gebruikt om in te loggen op Windows 10. Soms kunnen er fouten optreden bij het aanmaken van een gebruikersnaam. Er zijn verschillende manieren om dit op te lossen, ook al staat de toepassing "opties" momenteel niet toe dat gebruikersnamen worden gewijzigd. Er zijn twee manieren om deze beperking te omzeilen.

Methode 1: klassiek bedieningspaneel

Zoek en open het bekende configuratiescherm. Je kunt het als volgt doen: druk tegelijkertijd op de toetsen windows en r op het toetsenbord, typ in het venster dat wordt geopend control in de regel en druk op enter. U moet het configuratiescherm openen, naar "gebruikersaccounts" gaan en vervolgens naar "gebruikersaccountbeheer" gaan. Daarna wordt het gebruikersaccount dat u wilt wijzigen geselecteerd. Klik op "accountnaam wijzigen". De juiste gebruikersnaam voor het account wordt afgedrukt en na voltooiing van de invoer wordt op de knop "hernoemen" gedrukt. Nu heeft de gebruiker in het besturingssysteem een andere gebruikersnaam.

Methode 2: verbeterd bedieningspaneel

Er is een andere manier om dit te doen. U moet tegelijkertijd op de toetsen windows + r drukken, voer in de regel in: netplwiz of control userpasswords2, en druk vervolgens op enter. U moet een account selecteren en vervolgens op "eigenschappen" klikken. Vervolgens wordt het tabblad "algemeen" geselecteerd, waarna een nieuwe gebruikersnaam wordt ingevoerd. Er wordt op de knop "Toepassen" gedrukt, vervolgens op "ok", dan nog een klik op "Toepassen" en nogmaals op "ok" om de wijziging te bevestigen.

Hoe zit het met de mapnaam van de gebruiker?

De procedure voor het wijzigen van de gebruikersnaam is redelijk eenvoudig, maar heeft geen invloed op de gebruikersmap op station "c". Hernoemen kan riskant zijn, soms is het beter om in de oude map te werken, of als alternatief gewoon een nieuw gebruikersprofiel aan te maken en vervolgens uw bestanden naar de nieuwe gebruikersmap te kopiëren. Ja, dit is erg onhandig, maar nog steeds beter dan je gebruikersprofiel te verknoeien.

Aanbevolen: