Hoe De Gebruikersnaam In Windows 10 Home Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Gebruikersnaam In Windows 10 Home Te Veranderen
Hoe De Gebruikersnaam In Windows 10 Home Te Veranderen

Video: Hoe De Gebruikersnaam In Windows 10 Home Te Veranderen

Video: Hoe De Gebruikersnaam In Windows 10 Home Te Veranderen
Video: How to Change User Name of Account in Windows 10 | How to Change Your Account Name on Windows 10 2024, Mei
Anonim

Door verschillende accounts op één computer aan te maken, kunt u uw bestanden beschermen tegen weergave en bewerking, en door de naam te wijzigen, kunt u accounts voor elke computergebruiker personaliseren

ramen
ramen

Windows 10

Dit alles, evenals de ijver van het bedrijf om een verenigd ecosysteem van diensten en verschillende soorten apparaten te creëren, heeft geleid tot de opkomst van Windows 10. Het bedrijf probeert bij de tijd te blijven, terwijl het toch innovatief en toonaangevend is. de vector van ontwikkeling voor de hele IT-industrie.

Hoe de gebruikersnaam in Windows 10 Home te veranderen

Bij de eerste installatie van Windows moet de gebruiker altijd een profiel aanmaken in het besturingssysteem. Voor elke individuele gebruiker wordt een apart profiel aangemaakt, waarvan de bestanden worden opgeslagen op de systeempartitie C:\Gebruikers. Soms komt het voor dat een gebruiker om een aantal specifieke redenen de naam van een reeds aangemaakte map moet wijzigen. Meestal ontstaat deze behoefte op een moment dat het systeem of de applicatie niet goed werkt. Heel vaak is de reden voor dergelijke afwijkingen het feit dat de map van de gebruiker wordt genoemd met Cyrillische tekens.

De naam van het account zelf kan op elk moment worden gewijzigd, maar het hernoemen verandert de naam van de profielmap niet. Daarom kunnen de problemen met Cyrillische tekens in de naam van de profielmap niet worden opgelost door het account eenvoudigweg te hernoemen.

Het hernoemen van een gekoppelde map kan ertoe leiden dat sommige toepassingen of services niet meer werken. Daarom zou de beste oplossing zijn om een nieuw lokaal profiel aan te maken en er vervolgens uw Microsoft-account aan te koppelen.

Er zijn verschillende manieren om uw gebruikersnaam te wijzigen.

Eerste manier:

Om het "Gebruikersaccounts" te openen, drukt u tegelijkertijd op de "Win"- en "R"-toetsen op het toetsenbord.

  • Voer vervolgens in de regel "Openen" "control userpasswords2" in en klik op de knop "OK".
  • Hier selecteren we de regel met de gebruikersnaam van het lokale account en drukken op de knop "Eigenschappen".
  • Voer in dit stadium een nieuwe gebruikersnaam in en druk op de knop "Toepassen" of "OK".
  • Gebruikersnaam is gewijzigd.

Tweede manier:

Een methode voor het wijzigen van de gebruikersnaam van een lokaal account in het venster Computerbeheer.

Om het te openen, klikt u met de rechtermuisknop op de knop "Start" en klikt u op de regel "Computerbeheer" in het contextmenu dat wordt geopend.

  • Klik vervolgens op "Lokale gebruikers en groepen" en dubbelklik om de map "Gebruikers" te openen.
  • Klik nu met de rechtermuisknop op de gebruikersnaamregel van het lokale account en klik op de regel Eigenschappen in het contextmenu.
  • Voer een nieuwe accountnaam in en klik op "OK".
  • Naam van lokale gebruikersaccount gewijzigd.

Het systeem geeft onmiddellijk een melding weer dat de aangebrachte correcties pas van kracht worden nadat de computer opnieuw is opgestart. Het probleem is dat het voor die tijd niet meer mogelijk is om manipulaties met accounts uit te voeren, dat wil zeggen dat u ze niet kunt maken, verwijderen of hernoemen totdat de pc opnieuw is opgestart. Daarom is het beter om meteen op de knop "Nu opnieuw opstarten" te klikken, die samen met het pop-upvenster verschijnt.

Aanbevolen: