Hoe Installeer Ik Windows 10 Vanaf Een USB-flashstation

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows 10 Vanaf Een USB-flashstation
Hoe Installeer Ik Windows 10 Vanaf Een USB-flashstation

Video: Hoe Installeer Ik Windows 10 Vanaf Een USB-flashstation

Video: How to - Windows 10 Installeren vanaf een USB stick. 2022, December
Anonim

Het tijdperk van optische schijven is al voorbij, net zoals het ooit gebeurde met diskettes. Er verschijnen nieuwe informatiedragers, die zijn veel productiever, sneller, ruimer. En zelfs software is de afgelopen jaren niet op schijven verkocht, maar in afbeeldingen (download van de officiële website en installeer op uw computer). Gelukkig is internet over de hele wereld bijna supersnel. Maar hoe kunt u het, met een systeemkopie en een flashstation, op uw pc installeren?

Installatie
Installatie

Een afbeelding naar een USB-flashstation schrijven

Als je een nieuwe computer hebt, is alles vrij eenvoudig: schakel ondersteuning voor de UEFI-modus in, formatteer de USB-flashdrive in FAT32, kopieer alle bestanden van de systeemkopie ernaar. Overigens kun je een bestand met de extensie *.iso openen met programma's zoals UltraISO of WinRar.

Schijfkopie branden
Schijfkopie branden

Maar als de computer oud is en opstart via BIOS, moet u de afbeelding met software van derden naar een flashstation schrijven. Hetzelfde geldt voor UltraISO, maar het is veel gemakkelijker om met Rufus te werken. In het voorbeeld van de laatste ziet de beeldopname er als volgt uit:

 1. Start het programma en selecteer de schijf (als er maar één is, wordt deze automatisch geselecteerd).
 2. Geef het logische volumeschema op. Voor oudere pc's moet u dus UEFI-CSM of MBR opgeven voor pc's met BIOS. En voor nieuwere modellen - GPT.
 3. U hoeft de clustergrootte en het volumelabel niet te wijzigen.
 4. Vink het vakje "Snel formatteren" aan - dit bespaart tijd bij het opschonen van het systeem.
 5. Klik op "Begin". En dat is alles, nu hoeft u alleen nog maar 10-20 minuten te wachten totdat de opname op de USB-stick is voltooid.

Zodra de opname voorbij is, kun je beginnen met het installeren van Windows op je computer of laptop.

Systeeminstallatieprocedure

Dus als u een afbeelding van het systeem op een USB-flashstation hebt opgenomen, kunt u doorgaan met de installatie. Voer hiervoor de volgende manipulaties uit:

 1. Plaats een USB-flashstation in een vrije USB-poort en start opnieuw op.
 2. Selecteer met behulp van het opstartmenu het geïnstalleerde USB-flashstation als opstartschijf.

  Een schijf selecteren om te installeren
  Een schijf selecteren om te installeren
 3. Zodra het bericht "Druk op een willekeurige toets om van cd / dvd op te starten" verschijnt, hoeft u alleen maar op een willekeurige knop op het toetsenbord te drukken.
 4. Selecteer vervolgens de OS-taal, tijd, datum, weergave-indeling, toetsenbordindeling. Meestal hoef je in dit stadium niets te selecteren, alles blijft standaard.
 5. Ga naar het volgende scherm en klik op de knop "Installeren". Vervolgens moet u de licentiesleutel invoeren. Als het er niet is, druk dan op de bijbehorende knop.
 6. Nu moet u de licentieovereenkomst lezen en het systeem op schijf installeren. Houd er rekening mee dat u ervoor kunt kiezen om het systeem bij te werken - hierdoor worden alle oude bestanden naar de map Windows.old verplaatst. Het is goed mogelijk dat in dit geval de licentie wordt opgehaald van het oude besturingssysteem (je gebruikt immers een gelicentieerd product dat net wordt bijgewerkt). Selectieve optie - in dit geval installeert u een schoon systeem, het bevat geen bestanden van het oude (als u natuurlijk de schijfpartitie formatteert).
 7. Vervolgens moet u de schijfpartitie specificeren waarin het systeem zich zal bevinden. Zodra u het formatteren uitvoert, moet u op de knop "Volgende" klikken. Alle benodigde bestanden worden naar schijf gekopieerd. Daarna begint het systeem te optimaliseren om de eerste lancering uit te voeren.
 8. Kies bij de volgende stap een lay-out, regio, maak verbinding met een bestaand netwerk, stel internettoegang in.

  Systeeminstallatieproces
  Systeeminstallatieproces
 9. Vervolgens stelt u uw account in, stelt u desgewenst een pincode in en helemaal aan het einde worden de privacy-instellingen geconfigureerd.

Voor verdere acties is uw tussenkomst niet nodig, het systeem zal zichzelf configureren en opstarten. Zoals je kunt zien, is het installeren van de top tien op een computer niet erg moeilijk, het belangrijkste is om de afbeelding naar een USB-flashstation te schrijven.

Populair per onderwerp