Hoe Installeer Ik Windows 98 Vanaf Een Diskette

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows 98 Vanaf Een Diskette
Hoe Installeer Ik Windows 98 Vanaf Een Diskette

Video: Hoe Installeer Ik Windows 98 Vanaf Een Diskette

Video: Hoe Installeer Ik Windows 98 Vanaf Een Diskette
Video: Installing Windows 98 SE booting from the Windows 98 CD 2024, Mei
Anonim

Het besturingssysteem Windows 98 kan niet alleen vanaf een schijf worden geïnstalleerd, maar ook met behulp van een opstartbare diskette. Zo'n diskette kan op elk systeem van de Windows-familie worden gemaakt. Installeren vanaf een diskette verschilt niet veel van een vergelijkbare procedure die vanaf een diskette wordt uitgevoerd.

Hoe installeer ik Windows 98 vanaf een diskette
Hoe installeer ik Windows 98 vanaf een diskette

Noodzakelijk

  • - MS-DOS-opstartdiskette;
  • - Windows 98 distributiekit.

instructies:

Stap 1

Nadat u de opstartdiskette hebt geplaatst, moet u uw computer opnieuw opstarten. Er verschijnen vragen op het scherm, die positief moeten worden beantwoord (Ja = Enter).

Stap 2

Vervolgens zou een bericht met de naam van het geïnstalleerde systeem op het scherm moeten verschijnen, net daaronder verschijnt een regel MS-DOS (D: >). Voer de opdracht VC (Volkov Commander) in en druk op Enter.

Stap 3

Druk op de toetsen Pijl omhoog en Pijl omlaag om door de lijst met bestanden te navigeren. Gebruik de Enter-toets om een bestand uit te voeren of een map te openen. Ga naar de vorige directory door op het icoon met twee puntjes (..) te klikken.

Stap 4

Ga naar de directory SYSTEM en voer de opdracht fdisk.exe uit. Antwoord ja (Y + Enter) op de vraag van het programma over ondersteuning voor grote schijven. Druk vervolgens op de toetsen 1 en Enter.

Stap 5

In het volgende venster moet u hetzelfde doen - druk op de toetsen met 1 en Enter. Het programma voert een schijfintegriteitscontrole uit. Antwoord ja wanneer u wordt gevraagd naar het gebruik van schijfruimte. Na het bericht over de voltooiing van de programma-acties, drukt u op de Esc- en Enter-toetsen.

Stap 6

Ga terug naar de bestandsbeheerder, navigeer naar de map SYSTEM en typ format.com C: (de regel ziet er als volgt uit - D: / SYSTEM / format.com C:), en druk vervolgens op Enter. Antwoord ja op de vraag over het verwijderen van alle bestanden op deze schijf. Druk op Enter wanneer de schijf is geformatteerd.

Stap 7

Navigeer naar de map SYSTEM en voer het hulpprogramma smartdrv.exe uit. Nu kunt u direct doorgaan naar de installatie zelf. Navigeer in de bestandsbeheerder naar de distributieschijf, gebruik de sneltoets alt="Image" + F2 en selecteer de R-schijf.

Stap 8

Voer setup.exe uit om de installatie te starten. Druk in het venster dat verschijnt op Enter. Zodra ScanDisk is gestart, klikt u op de knop Afsluiten en vervolgens op Doorgaan.

Stap 9

Wanneer de licentieovereenkomst verschijnt, selecteert u de optie "Akkoord" en klikt u vervolgens op "Volgende". Voer het productlicentienummer in dat op de omslag van de schijfdoos staat. Om de invoertaal te wijzigen, houdt u Shift'a ingedrukt.

Stap 10

Laat de standaardmap voor de systeempartitie staan. Selecteer in het venster "Type installatie" de optie "Typisch". Voer vervolgens uw naam en organisatienaam in de daarvoor bestemde velden in.

Stap 11

Gebruik in het nieuwe venster "Componenten handmatig selecteren". Het verplichte onderdeel is "Directe kabelverbinding", de rest kan naar keuze worden aangevinkt.

Stap 12

Vervolgens wordt u gevraagd om een opstartdiskette te maken. Vergeet na het aanmaken niet de diskette uit de diskettedrive te verwijderen. Er verschijnt een venster op het scherm waarin het proces van het kopiëren van bestanden begint.

Stap 13

In het volgende venster wordt u gevraagd om de juiste tijd en datum in te voeren als deze niet overeenkomen met de gegevens die zijn opgeslagen in het geheugen van het moederbord. Ook in dit venster wordt de apparatuur geïnstalleerd en geïnitialiseerd. Als er een bevroren toestand optreedt, kunt u uw computer handmatig opnieuw opstarten.

Stap 14

Nadat de computer automatisch opnieuw is opgestart, wordt het hoofdbureaublad van het systeem geladen. U heeft de laatste (finish)markering bereikt, installeer drivers en software.

Aanbevolen: