Een Beheerdersaccount Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Beheerdersaccount Herstellen
Een Beheerdersaccount Herstellen

Video: Een Beheerdersaccount Herstellen

Video: Herstellen wachtwoord ouderaccount 2022, December
Anonim

Elk besturingssysteem uit de Windows-familie heeft altijd de modus voor meerdere gebruikers ondersteund. Gebruikersaccountbeheer wordt geconfigureerd voordat het welkomstscherm wordt gestart tijdens de distributie-installatie. Verloren rekeningen kunnen altijd worden hersteld.

Een beheerdersaccount herstellen
Een beheerdersaccount herstellen

Het is nodig

Besturingssysteem Windows XP

instructies:

Stap 1

Alvorens een bepaald account aan te maken, heeft de gebruiker de keuze: beheerdersrechten toewijzen of niet. In de regel heeft de eerste optie de voorkeur, omdat: een persoon achter een computer bekijkt niet alleen multimedia-informatie, maar creëert deze ook door verschillende hulpprogramma's te installeren. Een beheerdersaccount is vereist om deze stappen te voltooien.

Stap 2

Wanneer dit account is verloren, ziet u in het welkomstscherm alleen pictogrammen voor gastaccounts en andere administratieve records, als deze van tevoren zijn aangemaakt. Met een dergelijk record kunt u het hoofdadministratieve record herstellen.

Stap 3

Vaak gaat het administratieve record verloren tijdens plotselinge stroomuitval, dit komt door de eigenaardigheid van het gebruik van het bestandssysteem. Maar alleen het item wordt verwijderd en alle mappen en bestanden blijven op hun plaats, dus u moet de huidige sessie verlaten. Open hiervoor het menu "Start", selecteer de knop "Uitloggen" en vervolgens opnieuw "Uitloggen".

Stap 4

Druk in het huidige venster twee keer op de toetscombinatie Ctrl + alt = "Image" + Del. Selecteer of voer Beheerder in en vergeet niet het wachtwoord voor dit account op te geven. Dit is de gemakkelijkste manier, maar niet de beste - u zult constant naar dit dialoogvenster moeten verwijzen.

Stap 5

Om deze situatie te voorkomen, moet u een wachtwoord toewijzen aan een bestaande actieve beheerdersaccount of de optie instellen om automatisch alle gebruikers weer te geven. Open hiervoor het menu Start en selecteer Uitvoeren. Voer in het lege veld de opdracht regedit in en druk op Enter op uw toetsenbord.

Stap 6

In het venster Register-editor dat verschijnt, opent u achtereenvolgens de volgende mappen: HKEY_LOCAL_MACHINE, SOFTWARE, Microsoft, Windows NT, CurrentVersion, Winlogon, SpecialAccounts, UserList. Maak in deze map een nieuwe DWORD-waarde, ga naar de beheerder en stel de waarde in op 1.

Populair per onderwerp