Hoe Een Beheerdersaccount Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Beheerdersaccount Te Openen
Hoe Een Beheerdersaccount Te Openen

Video: Hoe Een Beheerdersaccount Te Openen

Video: Hoe Een Beheerdersaccount Te Openen
Video: Service (beheerder) - Wachtwoord gebruiker wijzigen of deblokkeren 2024, Mei
Anonim

Gebruikers van Windows Vista of 7 OS moeten het verborgen beheerdersaccount inschakelen wanneer bepaalde systeemwijzigingen worden aangebracht. Deze procedure kan op verschillende manieren worden uitgevoerd.

Hoe een beheerdersaccount te openen
Hoe een beheerdersaccount te openen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het dialoogvenster "Uitvoeren". Typ lusrmgr.msc in de regel "Openen" en bevestig de lancering van de lokale gebruikers- en groepenmodule door op OK te klikken. Open de map "Gebruikers" in het linkerdeelvenster van het geopende dialoogvenster en roep het contextmenu van het element "Beheerder" op door met de rechtermuisknop te klikken. Geef het item "Eigenschappen" op en schakel het selectievakje in de regel "Account uitschakelen" uit. Sla de aangebrachte wijziging op door op de knop "Toepassen" te klikken en bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop OK te klikken.

Stap 2

Keer terug naar het hoofdmenu "Start" en open het contextmenu van het item "Opdrachtregel" door met de rechtermuisknop te klikken om een alternatieve methode te gebruiken om het verborgen ingebouwde "Beheerder"-account in te schakelen. Selecteer de optie Uitvoeren als beheerder en typ

net gebruiker Beheerder / actief: ja

in het tekstvak van de Windows-opdrachtinterpreter. Bevestig de geselecteerde actie door op de softkey met het label Enter te drukken. Houd er rekening mee dat bewerkingen die namens de computerbeheerder worden uitgevoerd, het niveau van systeembeveiliging aanzienlijk verlagen, aangezien ze leiden tot het starten van alle toepassingen, inclusief potentieel schadelijke, namens de beheerder.

Stap 3

Keer terug naar het hoofdmenu Start en ga opnieuw naar het dialoogvenster Uitvoeren. Typ secpol.msc in de regel "Openen" en bevestig de lancering van het hulpprogramma door op de knop OK te klikken. Vouw de koppeling Lokaal beleid uit en vouw het knooppunt Beveiligingsopties uit. Zoek de regel van het "Beheerder"-account en open het contextmenu door met de rechtermuisknop te klikken. Geef het item "Eigenschappen" op en schakel het selectievakje in de regel "Ingeschakeld" in. Sla de aangebrachte wijziging op. Vergeet niet om een wachtwoord in te stellen voor het ingeschakelde beheerdersaccount.

Aanbevolen: