Een Beheerdersaccount Ontgrendelen

Inhoudsopgave:

Een Beheerdersaccount Ontgrendelen
Een Beheerdersaccount Ontgrendelen

Video: Een Beheerdersaccount Ontgrendelen

Video: Service (beheerder) - Wachtwoord gebruiker wijzigen of deblokkeren 2022, December
Anonim

Op moderne Microsoft-systemen, vanaf Windows Vista, heeft de gebruiker standaard beheerdersrechten, maar deze rechten zijn niet volledig. Er zijn verschillende manieren om het beheerdersaccount te ontgrendelen.

Een beheerdersaccount ontgrendelen
Een beheerdersaccount ontgrendelen

Het is nodig

computer met vooraf geïnstalleerde Windows Seven Home Premium

instructies:

Stap 1

Houd de sneltoets Win + R ingedrukt. Er verschijnt een bord, waar u in een leeg veld het commando lusrmgr.msc moet invoeren en vervolgens op de knop "OK" moet klikken. Er verschijnt een andere tabel met de naam Lokale gebruikers en groepen. Zoek en activeer het linkerdeelvenster en klik vervolgens op de map Gebruikers.

Stap 2

Klik nu met de rechtermuisknop op de regel met de vermelding "Beheerder" en selecteer vervolgens de opdracht "Eigenschappen". Schakel in het eigenschappenvenster dat op het tabblad "Algemeen" verschijnt het selectievakje naast het opschrift "Account uitschakelen" uit. Als er door een toeval of een storing in het ontgrendelingssysteem niet is opgetreden, ga dan naar de volgende stap.

Stap 3

Voer de opdrachtprompt uit. Houd de sneltoets Win + R ingedrukt. Voer in het venster dat verschijnt "cmd" in, dat wil zeggen, bel de opdrachtregel. Voer in het zwarte vak met een knipperende cursor "net user administrator / active: yes" in.

Stap 4

Druk op Enter. Sluit het opdrachtregelhulpprogramma en start uw computer opnieuw op. Na het opstarten van het systeem en als alles goed is gegaan, verschijnt het ontgrendelde beheerdersaccount op het scherm als een optionele inlogoptie en kan het worden gebruikt zoals elk ander record. Houd er rekening mee dat het uitschakelen van de beheerder ook op elk moment mogelijk is. Hiervoor is er een commando "net user administrator / active: no". Als u een nieuw wachtwoord voor dit account moet toewijzen, moet u de opdracht "net user administrator password" uitvoeren.

Populair per onderwerp