Een Beheerdersaccount Inschakelen

Inhoudsopgave:

Een Beheerdersaccount Inschakelen
Een Beheerdersaccount Inschakelen

Video: Een Beheerdersaccount Inschakelen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Het wachtwoord voor een lokaal gebruikersaccount wijzigen via een beheerdersaccount in Windows 10 2023, Januari-
Anonim

Tijdens het werken met het Windows-besturingssysteem kunnen verschillende crashes optreden. Als het probleem te maken heeft met het uitschakelen of verwijderen van het standaard beheerdersaccount, moet u het opnieuw activeren.

Een beheerdersaccount inschakelen
Een beheerdersaccount inschakelen

instructies:

Stap 1

Zet je computer of laptop aan. Meld u aan bij het besturingssysteem Windows Seven (Vista) met een account met beheerdersrechten.

Stap 2

Druk op de Win-knop om het Start-menu te openen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Computer" en selecteer "Beheren". Wacht even totdat het menu met de kop "Computerbeheer" wordt gestart.

Stap 3

Vouw het menu Hulpprogramma's in de linkerkolom van het actieve venster uit. Doe dit nu met het item Lokale gebruikers en groepen. Klik met de linkermuisknop op de map "Gebruikers".

Stap 4

Bestaande rekeningen worden weergegeven in de rechterkolom. Klik met de rechtermuisknop op het "Beheerder"-account en selecteer "Eigenschappen". Nadat u het nieuwe menu heeft geopend, schakelt u het item "Account uitschakelen" uit. Klik op de knop Toepassen. Sluit het instellingenmenu en start uw computer opnieuw op.

Stap 5

Als u liever de beheerconsole gebruikt om uw computer aan te passen, opent u het menu Start en zoekt u naar cmd. Druk op de Enter-toets. Wacht tot de Windows-console wordt geopend. U kunt ook de map "Standaard" openen en op het pictogram "Opdrachtregel" klikken.

Stap 6

Voer het commando in net user Administrator / active: yes. Druk op de Enter-toets. Als u een Engelse versie van het besturingssysteem gebruikt, ziet het commando er als volgt uit: net user Administrator / active: yes.

Stap 7

Om het besturingssysteem te beschermen tegen hacking, wordt aanbevolen om wachtwoorden te gebruiken voor alle accounts met beheerdersrechten. Open de beheerconsole opnieuw. Voer het commando net user gebruikersnaam wachtwoord in. Volg deze procedure voor alle actieve accounts of stel wachtwoorden in via het menu Accountbeheer.

Populair per onderwerp