Hoe Verwijderde Snelkoppelingen Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Verwijderde Snelkoppelingen Te Herstellen
Hoe Verwijderde Snelkoppelingen Te Herstellen

Video: Hoe Verwijderde Snelkoppelingen Te Herstellen

Video: Als je dit GEHEIM hebt geleerd, gooi je de plastic fles nooit meer weg! 2022, December
Anonim

Snelkoppelingen naar programma's, gegevensbestanden en mappen op het bureaublad voegen een gemakkelijke en handige manier toe om de applicaties die u nodig hebt te starten en veelgebruikte documenten in de besturingssysteeminterface te laden. Helaas is de schermruimte beperkt en van tijd tot tijd moet je enkele van de verzamelde pictogrammen verwijderen. Soms worden tegelijkertijd ook snelkoppelingen naar de prullenbak gestuurd, die na een tijdje moeten worden hersteld.

Hoe verwijderde snelkoppelingen te herstellen
Hoe verwijderde snelkoppelingen te herstellen

Het is nodig

Windows 7 of Vista

instructies:

Stap 1

Op de gebruikelijke manier verwijderd (door op de Delete-toets te drukken of door het item "Verwijderen" te selecteren), worden snelkoppelingen overgebracht naar de tussentijdse opslag van verwijderde bestanden - naar de "prullenbak". Het is niet moeilijk om ze vanaf daar terug te brengen, start deze procedure door met de linkermuisknop op de snelkoppeling "Prullenbak" op het bureaublad te dubbelklikken. Deze actie opent het Verkenner-venster met een lijst van de inhoud van het winkelwagentje. Zoek de benodigde snelkoppelingen en keer terug naar hun oorspronkelijke plaats met behulp van het item "Herstellen" in het contextmenu dat wordt opgeroepen door met de rechtermuisknop op het object te klikken.

Stap 2

Als de benodigde sneltoetsen permanent zijn verwijderd, bijvoorbeeld door op de Delete-toets te drukken in combinatie met de Shift-toets, kunt u ze niet meer terughalen uit de Prullenbak. Op deze manier worden objecten verwijderd, waarbij de prullenbak wordt omzeild, dus je hebt twee opties om ze te herstellen: het systeem "terugdraaien" naar de tijd dat de snelkoppelingen nog op de juiste plaats waren, of ze opnieuw maken. Als u besluit de eerste optie te gebruiken, opent u het hoofdmenu, typt u "vos" en drukt u op de Enter-toets. U start dus de systeemtoepassing, waarmee u een van de herstelpunten moet selecteren die door het systeem zijn opgeslagen (ze zijn gesorteerd op datum), en het programma doet de rest.

Stap 3

Wanneer u de tweede optie kiest - snelkoppelingen opnieuw maken - zoekt u de benodigde programma's of bestanden met gegevens in het hoofdmenu of gebruikt u de "Verkenner" en sleept u ze met de muis naar het bureaublad. In dit geval verschijnt een klein menu waarin u het item "Snelkoppeling maken" selecteert.

Stap 4

De snelkoppelingen naar de componenten van het besturingssysteem - "Prullenbak", "Computer", "Configuratiescherm", enz. - worden op een andere manier verwijderd, dus de methode van herstel moet ook anders zijn. Deze pictogrammen worden niet naar de prullenbak gestuurd, het besturingssysteem schakelt eenvoudig hun weergave op het bureaublad uit en wijzigt de juiste instellingen. Om deze snelkoppelingen terug te krijgen, moet u de instellingen handmatig wijzigen. Open hiervoor het hoofdmenu, bijvoorbeeld door op de Win-toets te drukken, voer de letters "oto" in en druk op de Enter-toets. Een venster met de titel "Opties bureaubladpictogram" en een reeks selectievakjes verschijnen op het scherm, die elk verantwoordelijk zijn voor het weergeven van een van de snelkoppelingen. Vink de vakjes aan naast de OS-componenten waarvan u de labels wilt retourneren. Klik vervolgens op de OK-knop.

Populair per onderwerp