Hoe Verwijderde Foto's Van Harde Schijf Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Verwijderde Foto's Van Harde Schijf Te Herstellen
Hoe Verwijderde Foto's Van Harde Schijf Te Herstellen

Video: Hoe Verwijderde Foto's Van Harde Schijf Te Herstellen

Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2022, December
Anonim

Bestanden die per ongeluk van uw harde schijf zijn verwijderd, is altijd frustrerend, vooral als het om foto's gaat. Maar u kunt proberen ze te herstellen. Gelukkig is dit in sommige gevallen mogelijk. Met speciale programma's voor bestandsherstel kunt u uw foto's zowel van de harde schijf als van verwisselbare media opslaan - een flashstation of externe harde schijf. Veel van deze hulpprogramma's zijn gratis en kunnen op internet worden gedownload.

Hoe verwijderde foto's van harde schijf te herstellen
Hoe verwijderde foto's van harde schijf te herstellen

Het is nodig

software voor bestandsherstel

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om verwijderde foto's te herstellen, is als ze zich in de "Prullenbak" bevinden. Meestal worden ze onmiddellijk na het verwijderen van bestanden op de computer in de "Prullenbak" geplaatst, die toegankelijk is via een snelkoppeling op het bureaublad. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bestand en klik op "Herstellen". Het bestand verdwijnt uit de "Prullenbak" en keert terug naar de map waaruit het is verwijderd.

Stap 2

Als je de prullenbak al hebt geleegd, wordt de situatie ingewikkelder. Er is echter een kans om foto's te herstellen als er enige tijd is verstreken sinds het verwijderen en er geen andere bestanden bovenop zijn toegevoegd. Hoe meer vrije ruimte op uw harde schijf, hoe groter de kans dat uw foto's intact zijn. Het feit is dat bestanden die van de harde schijf zijn verwijderd niet fysiek verdwijnen, maar alleen "onzichtbaar" worden - informatie over hen en hun locatie op de schijf wordt ontoegankelijk voor de gebruiker. Er zijn speciale programma's om dergelijke informatie te herstellen. Onder hen zijn GetDataBack, Handy Recovery, Easy File Undelete, Easy Drive Data Recovery, Undelete Plus, Recuva, enz.

Stap 3

Een voorbeeld van fotoherstel met Recuva. Het programma werkt met bestandssystemen FAT, NTFS en exFAT, met Windows-besturingssystemen. Download Recuva en installeer (het is gratis). Start het op. Er wordt een welkomstvenster geopend, klik op Volgende. Vervolgens wordt u gevraagd welk type gegevens u wilt herstellen. Om foto's te herstellen, vinkt u het vakje naast de optie "Afbeeldingen" aan en klikt u op "Volgende". Vervolgens moet u aangeven waar de bestanden waren voordat ze werden verwijderd: in een specifieke map, in de "Prullenbak" en op verwisselbare media. Als u dit niet meer weet, selecteert u "Precies onbekend". Klik volgende. Schakel eventueel diepgaande analyse in en klik op Aan de slag. Recuva gaat zoeken naar grafische bestanden.

Stap 4

Wanneer het programma u een lijst met gedetecteerde bestanden geeft, vinkt u de vakjes aan naast de bestanden die u nodig hebt en klikt u op "Herstellen".

Populair per onderwerp