Inloggen Op Een Computer Als Beheerder

Inhoudsopgave:

Inloggen Op Een Computer Als Beheerder
Inloggen Op Een Computer Als Beheerder

Video: Inloggen Op Een Computer Als Beheerder

Video: How to Login As Administrator in Windows 10 2022, November
Anonim

Nadat Windows is geïnstalleerd, moet voor het besturingssysteem van de computer een gebruikersaccount worden aangemaakt. Het computerbeheerdersaccount is vereist, aangezien de beheerder de hoofdgebruiker is die alle rechten heeft die door de computersoftware worden geboden. Beheerders kunnen software-opties wijzigen en hun eigen aanpassingen maken. Met het beheerdersaccount kunt u inloggen als hoofdgebruiker.

Inloggen op een computer als beheerder
Inloggen op een computer als beheerder

instructies:

Stap 1

Om een ​​computer als beheerder in te voeren, moet u weten of de computer een domeindeel of een werkgroep is. Als uw computer een werkgroep is, klikt u met de linkermuisknop op de knop "Start" in de taakbalk en klikt u vervolgens op "Instellingen -> Configuratiescherm -> Gebruikersaccounts -> Accountbeheer". Zodra het scherm u vraagt ​​om in te loggen op een beheerdersaccount, voert u uw wachtwoord en bevestiging in. De accountnaam wordt gemarkeerd en het type wordt weergegeven in de kolom Groep. Als de groep beheerder is, is de gebruiker de beheerder van de computer.

Stap 2

Als uw computer een domeinonderdeel is, ga dan naar mijn "Start" en volg de volgorde van acties "Configuratiescherm -> Gebruikersaccounts -> Family Safety -> Gebruikersaccounts -> Een ander account beheren". Zodra het scherm u vraagt ​​om in te loggen op een beheerdersaccount, voert u uw wachtwoord en bevestiging in. De accountnaam wordt gemarkeerd en het type wordt weergegeven in de kolom Groep. Als de groep tot de beheerdersgroep behoort, is de gebruiker de beheerder van de computer.

Stap 3

U kunt zich als beheerder aanmelden bij Windows als u het juiste account selecteert en indien nodig een wachtwoord invoert en het wachtwoord bevestigt.

Populair per onderwerp