Inloggen Op Een Computer Als U Uw Wachtwoord Bent Vergeten

Inloggen Op Een Computer Als U Uw Wachtwoord Bent Vergeten
Inloggen Op Een Computer Als U Uw Wachtwoord Bent Vergeten

Video: Inloggen Op Een Computer Als U Uw Wachtwoord Bent Vergeten

Video: How To Log Into Windows 7 If You Forgot Your Password WITHOUT CD OR SOFTWARE!! 2022, September
Anonim

Gevallen waarin mensen hun wachtwoord voor verschillende programma's en applicaties vergeten, komen vaak voor. Het lijkt erop dat wat gemakkelijker is - schrijf het wachtwoord op een stuk papier en verberg het op een afgelegen plek. Ten eerste volgen nogal wat gebruikers deze regel en ten tweede kun je een stuk papier met een wachtwoord verliezen. Maar wat als het wachtwoord voor het betreden van het besturingssysteem zelf verloren gaat? Is het mogelijk om het op een of andere manier in te voeren?

Inloggen op een computer als u uw wachtwoord bent vergeten
Inloggen op een computer als u uw wachtwoord bent vergeten

Het is nodig

  • Computer met Windows-besturingssysteem;
  • een opstartschijf of flashstation met een bestandsbeheerder die werkt met het NTFS-bestandssysteem, of een Windows XP LiveCD.

instructies:

Stap 1

De enige officiële manier om in te loggen op het systeem, als u uw wachtwoord voor uw account daarin bent kwijtgeraakt, is door in te loggen onder het beheerdersaccount. Om dit account te activeren, drukt u na het inschakelen of herstarten van de computer op de F8-toets, zodat u naar de selectiemodus voor opstartopties van Windows gaat.

Stap 2

Selecteer de optie Opstarten in veilige modus en druk op Enter. Tijdens het opstartproces verschijnt een accountselectievenster, selecteer het "Beheerder"-account.

Stap 3

Nadat u het systeem in de veilige modus hebt opgestart, gaat u naar het menu "Start" en vervolgens naar het "Configuratiescherm". Zoek hier het item "Gebruikersaccountbeheer" en verwijder het account waarvan het wachtwoord verloren is gegaan. Daarna kunt u het opnieuw maken met dezelfde naam. In dit geval hoeft u natuurlijk geen wachtwoord in te stellen. Start uw computer opnieuw op en log in met een nieuw account.

Stap 4

Als er geen Administrator-account in het systeem is, of als het wachtwoord ook hierop is ingesteld en het wachtwoord is vergeten, kunt u niet inloggen op het systeem. Download in dit geval de bestandsbeheerder van sommige opstartbare media. Kopieer alle benodigde gegevens uit systeemmappen en installeer Windows opnieuw.

Stap 5

Als u Windows XP op uw computer hebt geïnstalleerd, kunt u proberen speciale hulpprogramma's te gebruiken om het inlogwachtwoord opnieuw in te stellen. Houd er echter rekening mee dat dergelijke hulpprogramma's virussen en malware kunnen verspreiden, dus controleer het grondig op virussen voordat u een dergelijk programma gebruikt.

Stap 6

Als het wachtwoord voor toegang tot de computer is ingesteld vanuit het BIOS, moet het worden teruggezet naar de "standaard"-status. Zoek hiervoor in de instructies voor het moederbord waar de BIOS-resetjumper zich bevindt, meestal wordt deze "Clear CMOS" genoemd. Zet de computer uit, open de behuizing. Schakel de jumper naar de BIOS-resetmodus en keer vervolgens terug naar de oorspronkelijke positie. U kunt het BIOS ook resetten door de batterij een paar minuten uit het moederbord te verwijderen. Sluit de behuizing en zet de computer aan.

Populair per onderwerp