Wijzigingen In Het Hosts-bestand Opslaan

Inhoudsopgave:

Wijzigingen In Het Hosts-bestand Opslaan
Wijzigingen In Het Hosts-bestand Opslaan

Video: Wijzigingen In Het Hosts-bestand Opslaan

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Windows 7 - 1.22 - Bestand wijzigen en opnieuw opslaan 2023, Januari-
Anonim

Het hosts-bestand bevat een lijst met IP-adressen en de bijbehorende domeinnamen. Alvorens contact op te nemen met de DNS-servers die zich op internet bevinden en die tot doel hebben de domeinnaam in een IP-adres te vertalen, controleert het systeem of er een dergelijk domein in dit bestand aanwezig is. Deze organisatie van het werk met internetsites maakt het bestand potentieel gevaarlijk, omdat kwaadaardige programma's die er toegang toe hebben gekregen verzoeken naar populaire sites kunnen onderscheppen en deze kunnen omleiden naar de server van de aanvaller.

Wijzigingen in het hosts-bestand opslaan
Wijzigingen in het hosts-bestand opslaan

instructies:

Stap 1

Begin met het hernoemen van het originele hosts-bestand in de map etc onder de map drivers, die zich op zijn beurt in de system32-map van de Windows-systeemmap bevindt. Het origineel van dit bestand bewerken is moeilijk en niet de moeite waard om te repareren, omdat er een eenvoudigere manier is om het probleem op te lossen. Hernoem het origineel bijvoorbeeld naar hosts.bak.

Stap 2

Maak een nieuw hosts-bestand aan. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de vrije ruimte in deze map, opent u het gedeelte "Nieuw" in het vervolgkeuzemenu en selecteert u het item "Tekstdocument". Explorer zal een nieuw bestand maken met de standaardnaam, die u moet vervangen door hosts. Druk op Enter en klik vervolgens op de knop "Ja", wanneer Explorer u zal vragen om te bevestigen dat het bestand niet de txt-extensie mag hebben.

Stap 3

Open het gemaakte bestand in een teksteditor (bijvoorbeeld in Kladblok) en vul het met de vereiste inhoud. Indien nodig kunt u het oude bestand openen in een teksteditor, de inhoud kopiëren, in een nieuw bestand plakken en bewerken.

Stap 4

Sla het gewijzigde bestand op en sluit het in een teksteditor.

Stap 5

Als het doel van het aanbrengen van wijzigingen aan het hosts-bestand is om de oorspronkelijke staat te herstellen (bijvoorbeeld om de gevolgen van een virusaanval te elimineren), dan kunt u een speciaal hulpprogramma gebruiken. Het is uitgegeven door Microsoft Corporation en kan gratis worden gedownload op de server van de fabrikant van het Windows-besturingssysteem en heet Microsoft Fix it 50267. Na de lancering herkent dit hulpprogramma automatisch de versie van het geïnstalleerde besturingssysteem en voert het vervolgens de nodige manipulaties uit met de hosts-bestand, waarbij de inhoud wordt hersteld die in deze versie van het system.-bestand wordt gebruikt. U kunt het hulpprogramma downloaden via een directe link

Populair per onderwerp