Een Foto Vergroten En Wijzigingen Opslaan

Inhoudsopgave:

Een Foto Vergroten En Wijzigingen Opslaan
Een Foto Vergroten En Wijzigingen Opslaan

Video: Een Foto Vergroten En Wijzigingen Opslaan

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Les 09 Photoshop tutorial - Een kleine foto vergroten 2023, Februari
Anonim

Gewoonlijk zijn foto's in bestanden die zijn verkregen met digitale camera's of scanners erg groot in pixels. Afbeeldingen die via internet worden verzonden, inclusief foto's, worden voorlopig verkleind om verkeer te besparen, dus het komt vaak voor dat ze moeten worden vergroot.

Een foto vergroten en wijzigingen opslaan
Een foto vergroten en wijzigingen opslaan

Het is nodig

Grafische editor MS Paint

instructies:

Stap 1

Gebruik bijvoorbeeld de eenvoudige grafische editor Paint die is geïnstalleerd met het Windows-besturingssysteem. Je kunt het door het hoofdmenu laten lopen - druk op de win-toets om het te openen, ga dan naar de sectie "Alle programma's", open de subsectie "Standaard" en selecteer Paint. U kunt zonder het menu - druk op de toetsencombinatie win en r, voer de tekst mspaint in en klik op de knop OK.

Stap 2

Laad de foto die u wilt vergroten in de grafische editor. Het bijbehorende dialoogvenster kan worden opgeroepen door op de "sneltoetsen" ctrl + o te drukken. Gebruik het om het bestand met de foto op uw computer te vinden en klik op de knop "Openen".

Stap 3

Geef aan met welk percentage Paint de foto moet vergroten. Deze instelling wordt opgeroepen door op de middelste knop in de verticale groep van drie pictogrammen in het gedeelte "Afbeelding" van het editormenu te klikken. Dezelfde opdracht wordt gedupliceerd door de sneltoetsen ctrl + w. In het geopende venster "Formaat wijzigen en kantelen", bevat het bovenste gedeelte de schaalinstellingen die u nodig hebt - verhoog het getal in het veld "Horizontaal" of "Verticaal" tot de vereiste waarde. Standaard worden de afmetingen hier in procenten aangegeven en de wijziging is proportioneel, maar indien nodig kunt u beide instellingen wijzigen - vink het vakje naast het opschrift "pixels" aan en schakel het selectievakje uit in het "Behoud beeldverhouding” selectievakje. Wanneer de vergrotingsopties zijn ingesteld, klikt u op OK en Paint zal de grootte van de foto overeenkomstig aanpassen.

Stap 4

Sla uw wijzigingen op. Als je het bestand met de originele foto niet meer nodig hebt, druk dan gewoon op de toetscombinatie ctrl + s, en de grafische editor zal de foto in zijn nieuwe formaten naar hetzelfde bestand schrijven. Klik anders op de blauwe knop in de linkerbovenhoek en ga in het vervolgkeuzemenu naar het gedeelte "Opslaan als". Selecteer een van de grafische formaten die daar worden vermeld en de toepassing opent een standaard Windows-opslagvenster. Daarin moet u de naam van het nieuwe bestand opgeven en de plaats waar het moet worden geschreven, en vervolgens op de knop "Opslaan" klikken. Hiermee is de bewerking van het vergroten en opslaan van de foto voltooid.

Populair per onderwerp