Wijzigingen Terugdraaien?

Inhoudsopgave:

Wijzigingen Terugdraaien?
Wijzigingen Terugdraaien?

Video: Wijzigingen Terugdraaien?

Video: Wijzigingen Terugdraaien?
Video: Just Eat Takeaway aandelen analyse deel 2 2024, Mei
Anonim

Niemand is veilig voor verschillende noodsituaties, verkeerde beslissingen en foutieve acties. En als je in het leven meestal moet wachten op de gevolgen, dan is in de wereld van computers alles eenvoudiger - je kunt de tijd terugdraaien en een fout corrigeren.

Wijzigingen terugdraaien?
Wijzigingen terugdraaien?

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende opties om foutieve acties ongedaan te maken. De specifieke instructies zijn afhankelijk van het gebied waarin de fout is begaan. In het algemeen kunnen wijzigingen grofweg worden onderverdeeld in systeem- en softwarewijzigingen. Systeemwijzigingen zijn onder meer: een map of bestand verwijderen, een bestand hernoemen, een object verplaatsen, programma's installeren of verwijderen, systeem- en persoonlijke instellingen wijzigen. Door programmatisch - wijzigingen die binnen programma's worden aangebracht, bijvoorbeeld het verwijderen van een deel van de tekst uit een document, het wijzigen van instellingen binnen het programma.

Stap 2

De toetsencombinatie "Ctrl + Z" is een universeel hulpmiddel voor het terugdraaien van wijzigingen, zowel systeem als software. Door op deze toetsen te drukken, kunnen de meeste acties die de gebruiker per ongeluk uitvoert, ongedaan worden gemaakt. Tegelijkertijd werkt de combinatie zowel in het besturingssysteem als binnen de meeste programma's. Per ongeluk verplaatsen, hernoemen, verwijderen van tekst, ongewenste wijzigingen in afbeeldingen en andere editors kunnen worden geannuleerd met de sneltoets "Ctrl + Z". Wijzigingen in systeeminstellingen, installatie of verwijdering van stuurprogramma's en programma's kunnen op deze manier echter niet ongedaan worden gemaakt.

Stap 3

Om verwijderde bestanden te herstellen, is het allereerst de moeite waard om in de "Prullenbak" te kijken. De snelkoppeling bevindt zich altijd op het bureaublad van de computer. Als de "Prullenbak" niet is uitgeschakeld, kunt u het verwijderde bestand eenvoudig herstellen. U moet het uit de lijst selecteren, er eenmaal op klikken en vervolgens op "Herstellen" klikken. Als de "Prullenbak" is uitgeschakeld, moet u speciale toepassingen gebruiken voor gegevensherstel. Ze kunnen zelfs bestanden herstellen nadat ze per ongeluk de harde schijf hebben geformatteerd.

Stap 4

Als er problemen met de computer zijn ontstaan nadat het programma of de driver is geïnstalleerd, moeten deze worden verwijderd. Het programma kan worden verwijderd door te klikken op het item Programma's toevoegen of verwijderen in het venster Deze computer. In de lijst die wordt geopend, moet u het programma zoeken en op de knop "Verwijderen" klikken. De chauffeur rolt als volgt terug. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer". Selecteer op het tabblad Hardware de optie Apparaatbeheer. Selecteer in het geopende venster het apparaat waarvoor het stuurprogramma is bijgewerkt in de lijst. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer "Eigenschappen". Selecteer op het tabblad Stuurprogramma de optie Stuurprogramma terugzetten. Start uw computer indien nodig opnieuw op.

Stap 5

Er zijn ook momenten waarop de gebruiker, door onervarenheid, de systeeminstellingen wijzigt en het crasht. Op zo'n moment kunt u uw toevlucht nemen tot systeemherstel. Deze optie werkt standaard op Windows. Ga naar het adres: "Alle programma's" - "Standaard" - "Systeemwerkset" - "Systeemherstel". Selecteer "Systeemherstel". Volg daarna de aanwijzingen van de herstelwizard. Selecteer een herstelpunt en klik op Herstellen. Daarna zou de computer opnieuw moeten opstarten. Wacht na het opnieuw opstarten even totdat het herstelproces is voltooid. Na voltooiing van de bewerking vertelt het systeem u over een succesvolle terugdraaiing naar het door u gekozen moment. Zo kunt u de ernstige gevolgen van onjuiste instellingen of onjuiste werking van sommige programma's die een systeemstoring hebben veroorzaakt, ongedaan maken.

Aanbevolen: