Hoe Een Cel Te Beschermen Tegen Wijzigingen In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Een Cel Te Beschermen Tegen Wijzigingen In Excel
Hoe Een Cel Te Beschermen Tegen Wijzigingen In Excel

Video: Hoe Een Cel Te Beschermen Tegen Wijzigingen In Excel

Video: Hoe Een Cel Te Beschermen Tegen Wijzigingen In Excel
Video: Excel - Cellen beveiligen 2024, Mei
Anonim

Het beveiligen van cellen in tabellen die zijn gemaakt in Excel die bij Microsoft Office worden geleverd, kan handig zijn als u complexe formules en vooraf gedefinieerde constanten in de geselecteerde tabel hebt. Standaard is elke cel in het werkblad vergrendeld, maar als het werkblad niet is beveiligd, kan elke gebruiker de gegevens bewerken.

Hoe een cel te beschermen tegen wijzigingen in Excel
Hoe een cel te beschermen tegen wijzigingen in Excel

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het Windows-besturingssysteem op door op de knop "Start" te drukken om de procedure te starten voor het beschermen van de cellen van de geselecteerde tabel tegen wijzigingen en ga naar het item "Alle programma's".

Stap 2

Vouw Microsoft Office uit en start Excel.

Stap 3

Selecteer de tabel om de cellen te beschermen en open deze.

Stap 4

Selecteer de gewenste cel of cellen en open het menu "Opmaak" van de bovenste werkbalk van het Excel-toepassingsvenster.

Stap 5

Specificeer het item "Cellen" en ga naar het tabblad "Bescherming" van het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 6

Pas het selectievakje toe op het veld "Beveiligde cel" en bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op de knop OK te klikken. Alle niet-geselecteerde cellen blijven bewerkbaar.

Stap 7

Pas het selectievakje toe op het veld "Formules verbergen" om het bewerken van de inhoud van de geselecteerde cel te verbieden en klik op de knop OK om het opslaan van de gemaakte wijzigingen te bevestigen.

Stap 8

Vouw het menu "Extra" van de bovenste werkbalk van het toepassingsvenster uit om de bescherming voor de geselecteerde celbereiken in te stellen en selecteer het item "Bescherming".

Stap 9

Selecteer de optie "Wijzigen van bereiken toestaan" om de vereiste bereiken af te bakenen en klik op de knop "Maken" in het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 10

Voer de waarden in voor de bereiknamen, bijbehorende celadressen en het wachtwoord in de daarvoor bestemde velden voor elke gebruiker en bevestig uw selectie met OK.

Stap 11

Keer terug naar het menu "Service" en roep opnieuw het dialoogvenster "Bescherming" op om het verbod op het bewerken van het volledige blad van het geselecteerde document in te schakelen.

Stap 12

Gebruik de optie "Blad beveiligen" en voer de gewenste wachtwoordwaarde in het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 13

Pas de selectievakjes in de vakjes van de vereiste uitsluitingen toe en bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op de knop OK te klikken.

Aanbevolen: