Computerupdates Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Computerupdates Uitschakelen
Computerupdates Uitschakelen

Video: Computerupdates Uitschakelen

Video: Windows updates uitschakelen 2022, November
Anonim

Het uitschakelen van de automatische controle op en installatie van updates op computers met Windows varieert in detail, afhankelijk van de versie van het geïnstalleerde systeem. Maar het algemene algoritme van acties blijft ongewijzigd.

Computerupdates uitschakelen
Computerupdates uitschakelen

instructies:

Stap 1

Om de functie van automatische controle en installatie van updates op een computer met Windows XP uit te schakelen, opent u het hoofdmenu door op de knop "Start" te klikken en gaat u naar het item "Configuratiescherm". Vouw de link "Systeem" uit en selecteer het tabblad "Automatische updates" in het dialoogvenster dat wordt geopend. Schakel het selectievakje in de regel "Automatische update uitschakelen" in en sla de wijziging op door op de knop OK te klikken. Start het systeem opnieuw op om de wijziging toe te passen (voor Windows XP).

Stap 2

Roep het hoofdsysteemmenu van Windows versie 7 op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm". Vouw de koppeling Windows Update uit en vouw het knooppunt Instellingen configureren uit in het linkerdeelvenster van het dialoogvenster dat wordt geopend. Vink het vakje aan naast 'Niet controleren op updates' en vink het vakje aan naast 'Aanbevolen updates ontvangen op dezelfde manier als belangrijke updates'. Sla uw wijzigingen op door op OK te klikken (voor Windows versie 7).

Stap 3

Gebruik een alternatieve methode om controle uit te schakelen en automatisch systeemupdates te installeren. Roep hiervoor het contextmenu van het bureaubladelement "Deze computer" op door met de rechtermuisknop te klikken en het item "Besturing" te selecteren. Vouw de koppeling Services en toepassingen uit in de lijst in het linkerdeelvenster van het dialoogvenster dat wordt geopend en vouw het knooppunt Services uit.

Stap 4

Open de link "Windows Update 7" in het rechtergedeelte van het volgende dialoogvenster door te dubbelklikken en selecteer de optie "Uitgeschakeld" in het vervolgkeuzemenu van de regel "Opstarttype" van het dialoogvenster dat wordt geopend. Klik op de knop Stop in het gedeelte Status en sla uw wijzigingen op door op de knop Toepassen te klikken. Bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop OK te klikken. Met deze actie wordt de geselecteerde systeemupdatefunctie uitgeschakeld (voor Windows versie 7).

Populair per onderwerp