Alle Beheerdersrechten Verwijderen

Inhoudsopgave:

Alle Beheerdersrechten Verwijderen
Alle Beheerdersrechten Verwijderen

Video: Alle Beheerdersrechten Verwijderen

Video: Service (beheerder) - Gebruiker wijzigen of verwijderen 2022, December
Anonim

In eerste instantie krijgt elke gebruiker volledige beheerdersrechten wanneer hij zich voor het eerst aanmeldt bij het systeem. Dat wil zeggen, het besturingssysteem heeft in de regel al een ingebouwd account met alle rechten. Na verloop van tijd maken we nieuwe accounts aan. Het is niet moeilijk om beheerdersrechten van hen te verwijderen. In dit geval wordt geen hacking en geen hackeraanval op het systeem overwogen, maar standaardmethoden voor het wijzigen van accountrechten. Bovendien is dit niet moeilijk om te doen in Windows OS.

Alle beheerdersrechten verwijderen
Alle beheerdersrechten verwijderen

Het is nodig

Windows-computer, gemiddelde computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Open met de linkermuisknop het hoofdmenu "Start" en selecteer het commando "Uitvoeren". Typ "control userpasswords2" in het venster dat wordt geopend en druk op "Enter" (de gebruikersaccountbeheerconsole wordt geopend).

Stap 2

Selecteer het beheerdersaccount in de lijst met gebruikers die verschijnt en wijzig de opnamegroep in "normaal" of "beperkt" in de eigenschappen op het tabblad "groepslidmaatschap". U kunt ook alle gebruikers van het systeem verwijderen en alleen de ingebouwde beheerder overlaten (zijn standaardgebruikersnaam is altijd "Beheerder").

Stap 3

Nu kan het voormalige beheerdersaccount door iedereen worden gebruikt. Als u uw wachtwoorden vergeet, kunt u het systeem omzeilen met vrij eenvoudige trucs. Log eerst in op het systeem als een gewone gebruiker (als dit niet mogelijk is, via een opstartdiskette). Open de systeemmap "System32" (C: WindowsSystem32). Maak een reservekopie van het bestand "Logon.scr". Hernoem "Cmd.exe" naar "logon.scr".

Stap 4

Start Windows opnieuw en wacht ongeveer 10-20 minuten. Als je alles goed hebt gedaan, verschijnt de opdrachtregel. Typ "EXPLORER" in de opdrachtregel en log in met volledige beheerdersrechten. Dan kunt u net zo goed (via het commando "Uitvoeren") accounts openen en de rechten van elk van hen beperken of volledig verwijderen.

Populair per onderwerp