Selectie Van Besturingssysteem Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Selectie Van Besturingssysteem Uitschakelen
Selectie Van Besturingssysteem Uitschakelen

Video: Selectie Van Besturingssysteem Uitschakelen

Video: Plaknotities: De spellingcontrole uitschakelen 2022, December
Anonim

Tijdens het opstartproces wacht het besturingssysteem enkele tientallen seconden tot de gebruiker het besturingssysteem selecteert als er meer dan één op de opstartschijf staat. Soms bevat de lijst niet volledig verwijderde overblijfselen van eerdere besturingssystemen. Om deze onnodige pauze in de download te elimineren, moet u de juiste instellingen wijzigen.

Selectie van besturingssysteem uitschakelen
Selectie van besturingssysteem uitschakelen

instructies:

Stap 1

Druk op de "sneltoetsen" WIN + Pauze na het inloggen op het systeem. Deze combinatie opent het Windows-onderdeel met de titel Systeem (Systeemeigenschappen in Windows XP).

Stap 2

Klik op de link Geavanceerde systeeminstellingen in het linkerdeelvenster als u Windows 7 of Vista gebruikt. Op deze manier wordt er een venster geopend met de titel "Systeeminstellingen". Deze stap is niet nodig voor Windows XP.

Stap 3

Klik op de knop Opties in het gedeelte Opstarten en herstellen, het onderste gedeelte van het tabblad Geavanceerd. Welk besturingssysteem u ook gebruikt, dit tabblad wordt standaard geopend in het venster Systeeminstellingen.

Stap 4

Vouw de vervolgkeuzelijst "Besturingssysteem standaard opstarten" uit in het volgende venster Geavanceerde instellingen. U moet een systeem selecteren dat automatisch wordt geselecteerd wanneer u uw computer opstart. Schakel vervolgens de OS-selectieoptie uit door het selectievakje naast Een lijst met besturingssystemen weergeven uit te schakelen.

Stap 5

Sla de wijzigingen op door op de knop "OK" te klikken en dit voltooit de procedure voor het deselecteren van het besturingssysteem wanneer de computer opstart.

Stap 6

Er is een alternatieve methode die werkt in Windows 7 en Vista. Om het te gebruiken, opent u het dialoogvenster voor het starten van het programma door op de toetsencombinatie WIN + R te drukken of door de regel "Uitvoeren" in het hoofdmenu op de knop "Start" te selecteren.

Stap 7

Typ de opdracht msconfig in het invoerveld van het dialoogvenster dat wordt geopend. U kunt handmatige invoer vervangen door de met de muis geselecteerde opdrachttekst te kopiëren (CTRL + C) en te plakken (CTRL + V). Druk op de Enter-toets of klik op de OK-knop om de ingevoerde opdracht uit te voeren.

Stap 8

Ga naar het tabblad Opstarten van het actieve venster Systeemconfiguratie. Het bevat een lijst met besturingssystemen die u ziet in het dialoogvenster voor systeemselectie wanneer u uw computer opstart. Verwijder de extra regels, klik op de knop "OK" en dit zal de selectie van het systeem voltooien.

Populair per onderwerp