Hoe Een Microschakeling Te Programmeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Microschakeling Te Programmeren
Hoe Een Microschakeling Te Programmeren

Video: Hoe Een Microschakeling Te Programmeren

Video: Hoe Een Microschakeling Te Programmeren
Video: ПРОШИВКА МИКРОСХЕМЫ В КОРПУСЕ TSOP48. ПРОГРАММИРОВАНИЕ МИКРОСХЕМ 2024, Mei
Anonim

Er zijn twee manieren om de microschakeling te programmeren. Ten eerste kunt u het vereiste aantal kopieën maken van een bestaand circuit, hiervoor is het voldoende om een programmeur te hebben. U kunt ook een nieuwe chip schrijven met behulp van het bestand dat het programma bevat. Hiervoor moet de programmer op een computer worden aangesloten.

Hoe een microschakeling te programmeren
Hoe een microschakeling te programmeren

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - microschakeling;
  • - programmeur.

instructies:

Stap 1

Gebruik de programmer om informatie in de microschakeling te schrijven, bijvoorbeeld MELT, versie 3.5 of 2.5. U kunt veel IC's kopiëren of de schakeling programmeren met een computer.

Stap 2

Schakel de stroom van de programmer in en plaats vervolgens de te kopiëren microschakeling in het "Etalon" -paneel. Plaats daarom het informatie-ontvangstcircuit in het paneel met het opschrift "Programmable microcircuit". Stel met de knop "Annuleren" de versie van het flash-ROM in en bevestig uw keuze door op de knop "Checksum" te klikken.

Stap 3

Gebruik vervolgens de Auto / Manual-knop om door de bedrijfsmodi te bladeren totdat Auto op de indicator verschijnt en druk vervolgens op Enter. De programmeur begint met het wissen van de microschakeling en schrijft vervolgens het programma ernaar.

Stap 4

Plaats indien nodig de volgende opnamechip, nadat de opname is voltooid, start het proces automatisch.

Stap 5

Volg de onderstaande stappen om het IC te programmeren met informatie van een pc. Sluit de computer aan op de programmer met behulp van een speciale kabel, zet de apparaten aan. Voer in de opdrachtregel Mode "Voer het poortnummer in waarop het apparaat is aangesloten" baud = 19200 pariteit = e data = 8 stop = 1 / in. Plaats vervolgens de microschakeling in de programmer, selecteer het type ROM met de knop "Annuleren" en bevestig uw keuze door op de knop "Checksum" te klikken.

Stap 6

Blader door de bedrijfsmodi met behulp van de Auto / Manual-knop, totdat het display pc-symbolen toont, druk op Enter. Het proces van het wissen van de microschakeling begint. Wacht tot de LJ-indicator verschijnt, dit betekent wachten op het downloaden van gegevens van de pc.

Stap 7

Voer in de opdrachtregel het volgende in: Kopieer / b "Voer de naam in van het bestand dat u naar de ROM wilt schrijven" "Voer het poortnummer in waarop het programmeerapparaat is aangesloten" en druk op Enter.

Stap 8

Houd er rekening mee dat de bestandsgrootte overeenkomt met de grootte van het beschrijfbare ROM. Na het ontvangen van gegevens van de computer, zal de programmer PC weergeven. Nadat de programmering van de microschakeling met succes is voltooid, verschijnt er een controlesom op de indicator. Als er een fout optreedt, verschijnt Err op het scherm.

Aanbevolen: