Een PBX Programmeren

Inhoudsopgave:

Een PBX Programmeren
Een PBX Programmeren

Video: Een PBX Programmeren

Video: Een PBX Programmeren
Video: How to setup a PBX (step by step guide) 2024, Mei
Anonim

PBX-programmering is geen gemakkelijke taak en vereist speciale kennis en vaardigheden. Om storingen en daarmee stilstand te voorkomen, is het raadzaam contact op te nemen met een specialist. In de regel wordt PBX-programmering onderwezen in gespecialiseerde cursussen die worden georganiseerd door de fabrikant van de apparatuur. Er zijn algemene principes en regels volgens welke de meeste moderne telefooncentrales zijn geprogrammeerd.

Een PBX programmeren
Een PBX programmeren

Noodzakelijk

  • - systeemtelefoon;
  • - computer;
  • - USB-kabel;
  • - schijf met stuurprogramma en besturingsprogramma.

instructies:

Stap 1

Bereid uw apparatuur voor op het programmeren. Sluit om te beginnen alle stadstelefoonlijnen aan op de juiste poorten van de PBX. In telefonieterminologie worden dergelijke poorten doorgaans aangeduid met de letters CO.

Stap 2

Sluit alle interne telefoonlijnen aan op de juiste poorten op de PBX. Deze poorten zijn van twee typen: digitaal en analoog. Ze worden aangeduid met de letters EXT. Elke poort komt overeen met toestelnummer 101, 102, 103, enz. Op de digitale poorten worden systeemtelefoons aangesloten. Deze telefoons worden meestal geleverd met de PBX en werken niet zonder. Een duidelijk verschil tussen een propriëtaire telefoon en een conventioneel analoog apparaat is de aanwezigheid van een groot aantal gloeilampen tegenover de snelkiestoetsen.

Stap 3

Sluit de PBX aan op de computer met een USB-kabel als de PBX een USB-poort heeft. Installeer vervolgens het PBX-stuurprogramma, het PBX-besturingsprogramma op de computer.

Stap 4

Als er een USB-poort is, programmeert u de PBX vanaf een computer. Voer hiervoor het PBX-besturingsprogramma uit. Specificeer de USB-poort waarmee de PBX zal worden geprogrammeerd. Maak vervolgens verbinding met de PBX door het programmeerwachtwoord en het inlogwachtwoord in te voeren. Het standaardwachtwoord is 1234.

Stap 5

Als er geen USB-poort is, programmeer dan de PBX vanaf een systeemtelefoon. Om ervoor te zorgen dat de telefoon programmeerrechten heeft, moet deze worden aangesloten op de EXT1-poort, die overeenkomt met het nummer 101. Om de programmeermodus te openen, drukt u op de programmeerknop en voert u vervolgens op het numerieke toetsenbord van de telefoon de combinatie "sterretje" in ", "hasj". U wordt om een wachtwoord gevraagd om verbinding te maken. Het standaardwachtwoord 1234 werkt hier ook.

Stap 6

Nadat u zich bij het systeem hebt aangemeld, moet u de basisfuncties configureren die essentieel zijn voor de gezondheid van het systeem. Stel eerst het nummerplan op. Hier worden de namen van abonnees en hun correspondentie met interne nummers geregistreerd. Om dit te doen, voert u in de kolom "Naam" naast het toestelnummer de gewenste naam in die op de systeemtelefoon zal worden weergegeven.

Stap 7

Stel CO-lijnen in. Het is noodzakelijk om de toon- of pulsmodus van de lijnen in te stellen. Dit is nodig om vanuit de PBX te bellen via stadslijnen. Om dit te doen, selecteert u in het vervolgkeuzemenu "Kiesmodus" de modus die overeenkomt met de lijn.

Stap 8

Configureer de distributie van inkomende oproepen. Volgens de verdeeltabel zullen bepaalde interne telefoons rinkelen. Standaard gaan alle telefoons over bij het bellen op een netlijn. Om dit te doen, vinkt u de vakjes in de tabel in de kolom toestelnummer aan en geeft u aan na welke tijd vanaf het begin van het gesprek het apparaat moet gaan rinkelen.

Stap 9

Druk op de knop "Toepassen" bij het programmeren vanaf een pc of op de knop Opslaan bij het programmeren vanaf een PT om de instellingen op te slaan.

Stap 10

Als u klaar bent, sluit u het programma en koppelt u de USB-kabel los als de PBX vanaf een computer is geprogrammeerd, of drukt u op de programmeertoets om de programmeermodus te verlaten als de PBX vanaf de telefoon is geprogrammeerd.

Aanbevolen: