Hoe Een Microcontroller Te Programmeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Microcontroller Te Programmeren
Hoe Een Microcontroller Te Programmeren

Video: Hoe Een Microcontroller Te Programmeren

Video: Hoe Een Microcontroller Te Programmeren
Video: MicroController - het programmeermodel (deel 1) 2024, April
Anonim

De microcontroller is ontworpen om elektronische apparaten te besturen en om ertussen te communiceren in overeenstemming met het programma dat erin is ingebed. Microcontrollers bevatten ingebouwde extra apparaten.

Hoe een microcontroller te programmeren
Hoe een microcontroller te programmeren

Noodzakelijk

  • - CodeVisionAVR;
  • - VMLAB.

instructies:

Stap 1

Installeer de CodeVisionAVR-compilertoepassing op uw computer voor het programmeren van microcontrollers. Het maakt een programma voor de AVR. U moet ook de VMLAB-simulatortoepassing installeren, die is ontworpen om de werking van het programma op de microcontroller te testen.

Stap 2

Maak na de installatie een reservekopie van de programmamappen. Toepassingen omvatten voorbeeldapparaten voor microcontrollers, evenals ingebouwde helpbestanden. Gebruik ze om de controller zelf te programmeren.

Stap 3

Pak het x8pwm2.rar-archief uit in de map met het geïnstalleerde Vmlab-programma - z8. Start vervolgens de Vmlab-toepassing, ga naar het menu Project en selecteer Project erin openen en open vervolgens het project vanuit de programmamap Vmlab.prj. Het projectvenster verschijnt op het scherm, dat is samengesteld uit de volgende elementen: LED's, weerstanden, toetsenbord, oscilloscoop, terminal.

Stap 4

Klik vervolgens op het item Alles opnieuw opbouwen in het menu Project om het project opnieuw te compileren. Er verschijnt een bericht over de succesvolle afronding van het proces, waarna u kunt beginnen met het simuleren van de microcontroller.

Stap 5

Simuleren, d.w.z. start met het uitvoeren van het programma dat in het computermodel van de controller is geladen, evenals de schakelingen eromheen. Klik op het stoplicht om het programma uit te voeren dat in het geheugen van de MK is geladen. Stop het proces onmiddellijk.

Stap 6

Voer het opnieuw uit en bekijk het spanningsveranderingsproces in het Scope-venster. Stop het programma, vouw het venster met het label Code uit, het zal de broncode weergeven van het programma dat is samengesteld door Cvavr.

Stap 7

Houd er rekening mee dat sommige regels geel zijn gemarkeerd, de lengte van deze markering geeft de tijd aan dat het programma op deze regel heeft gestaan. Daarna kun je de controller flashen met dit programma.

Aanbevolen: