Hoe De Computer Uit Te Zetten Met De Toetsen

Inhoudsopgave:

Hoe De Computer Uit Te Zetten Met De Toetsen
Hoe De Computer Uit Te Zetten Met De Toetsen
Anonim

Soms moet u uw computer uitschakelen met behulp van "onconventionele methoden" - zonder de gebruikelijke muis of touchpad te gebruiken. U kunt natuurlijk gewoon op de uit-knop drukken, maar het risico dat u sommige niet-opgeslagen documenten kwijtraakt, kan onredelijk hoog zijn. Als het in een dergelijke situatie toch mogelijk is om het toetsenbord te gebruiken, kan de computer op een reguliere manier worden uitgeschakeld.

Hoe de computer uit te zetten met de toetsen
Hoe de computer uit te zetten met de toetsen

Het is nodig

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Als uw computer Windows Vista of Seven gebruikt, kan de volgorde van de afsluittoetsen erg kort zijn. Druk eerst op de Win-toets om het OS-hoofdmenu te openen. Hetzelfde kan worden gedaan met behulp van de toetsencombinatie Ctrl + Esc. Druk vervolgens op een navigatietoets met een horizontale pijl - rechts of links, het maakt niet uit. In ieder geval wordt de invoerfocus verplaatst van het invoerveld voor de zoekopdracht naar de knop "Voltooien". Druk op Enter om op deze knop te klikken en daarmee de procedure voor het afsluiten van de computer.

Stap 2

Onder bepaalde voorwaarden kunt u hiervoor de toetscombinatie alt = "Image" + F4 gebruiken. Meestal nemen ze hun toevlucht tot het afsluiten van de computer vanaf het toetsenbord wanneer het niet mogelijk is om de grafische interface te gebruiken - bijvoorbeeld wanneer de monitor niet werkt. Als u het proces visueel kunt controleren, sluit u eerst de vensters van alle toepassingen met de sneltoets alt = "Afbeelding" + F4 en drukt u op de Enter-knop wanneer deze toepassingen dialoogvensters weergeven waarin om bevestiging van de bewerking wordt gevraagd. Nadat het bureaublad is vrijgemaakt van geopende vensters, gebruikt u deze sneltoets opnieuw. Het besturingssysteem zal het afsluitvenster weergeven - bevestig deze handeling door op de Enter-toets te drukken.

Stap 3

In Windows XP moet de in de eerste stap beschreven volgorde enigszins worden gewijzigd en aangevuld. Nadat u het hoofdmenu hebt geopend met de Win-toets, drukt u op de pijl omhoog om naar de onderste regel van dit menu te gaan. Gebruik vervolgens de rechterpijlknop en de Enter-toets om het afsluitdialoogvenster op te roepen. De gewenste knop wordt op de tweede positie geplaatst, dus druk één keer op de rechterpijl en simuleer een linkerklik door op de Enter-toets te drukken. Daarna begint het proces van afsluiten en afsluiten van de computer.

Populair per onderwerp