Een Lettertype Vergroten In Windows

Inhoudsopgave:

Een Lettertype Vergroten In Windows
Een Lettertype Vergroten In Windows

Video: Een Lettertype Vergroten In Windows

Video: Windows 10 beter leesbaar 1 - tekst of alles vergroten 2022, December
Anonim

De noodzaak om het systeemlettertype van het Windows-besturingssysteem te vergroten, wordt meestal veroorzaakt door het gebruik van een grote monitorresolutie met een diagonaal van 22 of meer. Deze procedure wordt op verschillende manieren uitgevoerd in verschillende OS-versies.

Een lettertype vergroten in Windows
Een lettertype vergroten in Windows

instructies:

Stap 1

Gebruik de gemakkelijkste manier om het lettertype van het Windows XP-besturingssysteem te vergroten. Open hiervoor het contextmenu van het bureaublad van de computer door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Eigenschappen". Ga naar het gedeelte "Uiterlijk" en vouw de link "Lettergrootte" uit. Selecteer de gewenste optie en start het systeem opnieuw op om de aangebrachte wijzigingen toe te passen (voor Windows XP-versie).

Stap 2

Kies een alternatieve methode voor het wijzigen van het Windows XP-systeemlettertype met behulp van de GUI. Open hiervoor het hoofdsysteemmenu door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm". Vouw de link "Weergave" uit en ga naar het tabblad "Vormgeving" van het dialoogvenster Eigenschappen dat wordt geopend. Vouw het knooppunt Lettergrootte uit en geef de gewenste waarde voor de parameter op (voor Windows XP).

Stap 3

In de besturingssystemen Windows 7 en Vista kan de lettergrootte worden vergroot door de DPI-instelling te wijzigen, d.w.z. punten per inch. Open hiervoor het hoofdsysteemmenu door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm". Vouw de koppeling Vormgeving en personalisatie uit en vouw het knooppunt Personalisatie uit.

Stap 4

Geef de opdracht "Change font size (DPI)" op en voer uw beheerderswachtwoord in het overeenkomstige veld van het geopende systeempromptvenster in. Selecteer de optie "Grootschaal (120 dpi)" in het nieuwe dialoogvenster "Schaal" en bevestig om uw wijzigingen op te slaan door op OK te klikken (voor Windows 7 en Vista).

Stap 5

Download en installeer op uw computer een gespecialiseerde toepassing Font Resizer, die door Asus vrijelijk op internet wordt verspreid. Met het programma kunt u het proces van het wijzigen van de systeemlettertypen van het Windows-besturingssysteem van alle versies vereenvoudigen en automatiseren. Start de geïnstalleerde applicatie en selecteer de gewenste lettergrootte. De wijzigingen worden automatisch doorgevoerd.

Populair per onderwerp