Hoe De Datum En Tijd In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Datum En Tijd In Te Stellen
Hoe De Datum En Tijd In Te Stellen

Video: Hoe De Datum En Tijd In Te Stellen

Video: Hoe De Datum En Tijd In Te Stellen
Video: Datum en tijd instellen 2024, Mei
Anonim

De systeemklokmetingen in moderne besturingssystemen vereisen geen constante aanpassing, meestal is het voldoende om ze één keer in te stellen na installatie van het systeem en het pad naar de instellingen van dit onderdeel te vergeten. Als tussenkomst nog steeds nodig is, zal het niet moeilijk zijn om de procedure voor het Windows-besturingssysteem op te roepen.

Hoe de datum en tijd in te stellen
Hoe de datum en tijd in te stellen

Noodzakelijk

Windows 7 of Vista

instructies:

Stap 1

Klik met de linkermuisknop op de klok in de lade of, zoals het correct wordt genoemd, in het "systeemvak van de taakbalk". Het besturingssysteem opent een klein venster met een analoge klok en kalender. Als hun meetwaarden echt moeten worden aangepast, klikt u op de link "De datum- en tijdinstellingen wijzigen" - deze bevindt zich onderaan dit venster. Als gevolg hiervan verschijnt een apart venster met een reeks instellingen op drie tabbladen op het scherm.

Stap 2

Zorg ervoor dat de UTC-offset die wordt weergegeven in het gedeelte Tijdzone - Coordinated Universal Time - overeenkomt met uw lokale tijdsverschil. Als dat niet het geval is, klikt u op de knop Tijdzone wijzigen, selecteert u de juiste regel in de vervolgkeuzelijst en klikt u op OK.

Stap 3

Klik vervolgens op de knop "Datum en tijd wijzigen" om toegang te krijgen tot de kalender- en klokbedieningen. Als u het jaar wilt wijzigen, klikt u op de kalenderkop - deze bevat de maand en het jaar. Na het klikken blijft alleen het jaar in deze regel staan - klik er nogmaals op en er verschijnt een selectielijst van afgelopen en toekomstige jaren. Selecteer degene die je wilt, en de lijst met jaren zal veranderen in een lijst van maanden - selecteer deze ook, en wanneer de cijfers van maand veranderen, voltooi dan de vorming van de datum.

Stap 4

Onder de analoge klok bevindt zich een digitale indicator voor uren, minuten en seconden - gebruik deze om de systeemtijd te wijzigen. Als u op een paar cijfers klikt die het huidige uur aangeven, kunt u de pijltoetsen omhoog en omlaag gebruiken om ze te wijzigen. U kunt hetzelfde doen door op de pijlen rechts van dit besturingselement te klikken. Stel op deze manier de waarden voor uren, minuten en seconden in. Als u klaar bent, klikt u op OK.

Stap 5

Als u wilt dat uw computer de systeemklok automatisch synchroniseert met een nauwkeurige tijdserver via internet, gaat u naar het tabblad Internettijd. Klik op de knop "Parameters wijzigen", plaats een vinkje in het enige selectievakje van het venster dat wordt geopend. Het is alleen zinvol om de waarde in het veld "Server" te wijzigen als er problemen zijn met de standaardwaarde. Klik op de OK-knoppen in de twee geopende vensters en de procedure wordt voltooid.

Aanbevolen: