Hoe U Uw Computer Op Wintertijd Kunt Instellen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Op Wintertijd Kunt Instellen
Hoe U Uw Computer Op Wintertijd Kunt Instellen

Video: Hoe U Uw Computer Op Wintertijd Kunt Instellen

Video: Hoe U Uw Computer Op Wintertijd Kunt Instellen
Video: Wintertijd instellen in Citroën u0026 DS, Autobedrijf Bouwman Ommen 2024, Mei
Anonim

De conversie van de computerklok naar winter- en zomertijd werd automatisch uitgevoerd tot hun wettelijke afschaffing. Nadat dit was gebeurd, bracht Microsoft, zij het met enige vertraging, een update uit die de bewerking ook in Windows annuleerde. Computers met de nieuwste versies van dit besturingssysteem hebben deze update toegepast zonder de gebruiker te vragen. Onder de gebruikers waren er echter mensen die om verschillende redenen de klok in handmatige modus op wintertijd wilden zetten.

Hoe u uw computer op wintertijd kunt instellen
Hoe u uw computer op wintertijd kunt instellen

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Klik met de linkermuisknop op de digitale klok in het systeemvak van de taakbalk. Er verschijnt een klein venster met een analoge klok en kalender op het scherm. Aan de onderkant van dit venster is er een link "Wijzig datum- en tijdinstellingen" - klik erop om een apart venster te openen met de instellingen van dit OS-onderdeel. Het kan op een andere manier worden geopend: open het hoofdmenu van het besturingssysteem en typ "vre". Er verschijnt een reeks links in het hoofdmenu, aan het begin staat "Datum en tijd" - klik erop. Klik in het geopende venster op de knop "Datum en tijd wijzigen" en er verschijnt een ander venster op het scherm - "Datum- en tijdinstellingen".

Stap 2

De bovenstaande methoden om toegang te krijgen tot de gewenste instellingen zijn van toepassing op de nieuwste versies van Windows - 7 en Vista. In Windows XP is deze procedure iets anders - dubbelklikken op de digitale klok in de lade opent onmiddellijk het gewenste venster. Er zijn een aantal andere manieren die hetzelfde zijn in alle drie de recente versies van dit besturingssysteem. Een van hen gebruikt het "Configuratiescherm" - het wordt gestart door het juiste item in het hoofdmenu te selecteren en bevat een link "Datum, tijd, taal en regionale normen" (Windows XP) of "Klok, regio en taal" (Windows 7 en Vista). Op een andere manier is het dialoogvenster voor het starten van het programma betrokken - open het met de sneltoets Win + R, voer timedate.cpl in en druk op Enter.

Stap 3

Een analoge klok bevindt zich in het rechterdeel van het instellingenvenster en daaronder bevindt zich een element voor het regelen van de metingen. De getallen hier zijn verdeeld in drie paren (uren, minuten, seconden), die elk afzonderlijk veranderen. Klik op het uurnummer en verlaag de waarde met één. Dit kan door op de pijl-omlaag navigatietoets te drukken, door het gewenste nummer in te voeren of door op het pijltje rechts van het nummervenster te klikken.

Stap 4

Sluit beide vensters met betrekking tot tijd- en datuminstellingen door op OK te klikken. Hiermee is de procedure voor het handmatig instellen van de systeemklok op wintertijd voltooid.

Aanbevolen: