Hoe Installeer Ik Windows Xp Op Een Nieuwe Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows Xp Op Een Nieuwe Laptop
Hoe Installeer Ik Windows Xp Op Een Nieuwe Laptop

Video: Hoe Installeer Ik Windows Xp Op Een Nieuwe Laptop

Video: Hoe Installeer Ik Windows Xp Op Een Nieuwe Laptop
Video: Как обновить Windows XP до Windows 10! 2024, Mei
Anonim

Bij de aanschaf van een laptop letten velen goed op of het besturingssysteem erbij zit. Laptops zonder Windows zijn doorgaans goedkoper dan die met Windows. Windows kan zowel vanaf een verborgen partitie op de harde schijf van een laptop als vanaf externe media worden geïnstalleerd.

Hoe installeer ik Windows xp op een nieuwe laptop
Hoe installeer ik Windows xp op een nieuwe laptop

instructies:

Stap 1

Zelfs als u een laptop hebt gekocht waarop Windows XP vooraf is geïnstalleerd, moet u deze nog installeren. Dit gebeurt heel eenvoudig. Om Windows XP vanaf een verborgen partitie te installeren, sluit u de laptop gewoon aan op het stopcontact (zodat de laptop tijdens de installatie niet uitschakelt vanwege het einde van de batterijlading) en drukt u op de aan / uit-knop. Wanneer u de laptop voor de eerste keer aanzet, start automatisch de installatie van Windows XP vanaf de verborgen partitie. Houd de installatie goed in de gaten, stel alle benodigde opties (ook regionaal) in het proces in. Tijdens de installatie moet de computer meerdere keren opnieuw opstarten. Wanneer de installatie is voltooid, zou het bureaublad van het besturingssysteem op het scherm moeten staan. De laptop is klaar voor gebruik.

Stap 2

Als de laptop wordt geleverd zonder het besturingssysteem Windows XP en een optische drive heeft, dan is de handigste manier om het besturingssysteem op de laptop te installeren vanaf een cd te installeren. Om dit te doen, zet u de computer aan en gaat u naar het BIOS (met behulp van de F2-, F9- of F10-knoppen, afhankelijk van het merk laptop). Zoek het tabblad "Boot Device" in het BIOS en pas de opstartwachtrij aan zodat de cd-rom eerst komt. Plaats de schijf in het station en start uw computer opnieuw op. Na het opnieuw opstarten moet u op een willekeurige knop op het toetsenbord drukken om het besturingssysteem te laten opstarten vanaf de schijf. Selecteer de HDD-partitie waarop het besturingssysteem wordt geïnstalleerd en verdeel de fysieke schijf indien nodig in logische. Wanneer de installatie is voltooid, moet het bureaublad van het besturingssysteem zich ook op het computerscherm bevinden.

Stap 3

Het installeren van Windows XP vanaf een flashstation is vergelijkbaar met installeren vanaf een cd. Het enige verschil is dat in het BIOS het USB-apparaat als eerste in de opstartwachtrij moet staan. De installatiebestanden van Windows XP worden met speciale programma's naar de flashkaart geschreven.

Aanbevolen: