Hoe U Uzelf Beheerder Kunt Maken Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe U Uzelf Beheerder Kunt Maken Op Een Computer
Hoe U Uzelf Beheerder Kunt Maken Op Een Computer

Video: Hoe U Uzelf Beheerder Kunt Maken Op Een Computer

Video: Hoe U Uzelf Beheerder Kunt Maken Op Een Computer
Video: download youtube app on laptop pc windows for free | how to download youtube on pc 2024, Mei
Anonim

Sommige functies van het besturingssysteem zijn alleen beschikbaar voor de computerbeheerder. Een gebruiker moet bijvoorbeeld nog een logische schijfpartitie toevoegen en het systeem heeft deze optie geblokkeerd. Beheerdersrechten in Windows XP geven volledige toegang tot andere gebruikersprofielen, evenals de mogelijkheid om software te installeren en de installatie van programma's te verbieden.

Hoe u uzelf beheerder kunt maken op een computer
Hoe u uzelf beheerder kunt maken op een computer

Het is nodig

Computer met het besturingssysteem Windows XP

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer de optie "Bediening" in het menu dat verschijnt. Er verschijnt een venster waarin u de optie "Lokale groepen en gebruikers" vindt. Er zal een pijl tegenover staan. Klik erop met de linkermuisknop en je ziet twee regels - "Gebruikers" en "Groepen". Selecteer de regel "Gebruikers" en daarin - uw profiel door er met de rechtermuisknop op te klikken.

Stap 2

Er verschijnt een contextmenu waarin u op het tabblad "Eigenschappen" klikt en vervolgens op "Groepslidmaatschap". De groep Beheerders verschijnt. Klik op de opdracht "Toevoegen" en vervolgens op OK. Start nu uw computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Stap 3

Er is ook een andere manier waarmee u zowel van een bestaand profiel een beheerder van de computer kunt maken als een nieuw profiel met beheerdersrechten kunt maken. Klik op "Start" en selecteer vervolgens "Configuratiescherm". Zoek daarop "Accounts en gebruikers". Selecteer Accounts en gebruikers toevoegen en verwijderen.

Stap 4

Nu moet u, afhankelijk van de situatie, op twee manieren handelen. De eerste methode gaat ervan uit dat u al een account op deze computer hebt. Selecteer uw account en zoek in het venster "Wijzigingen in uw account" dat verschijnt het item "Accounttype wijzigen". Er verschijnt een venster waarin u het type account kunt selecteren. Kies "Beheerder". Klik vervolgens onderaan het venster op de opdracht "Accounttype wijzigen". U bent nu de beheerder van de computer.

Stap 5

De tweede methode is van toepassing als u geen account op uw computer heeft. Nadat u het item "Accounts en gebruikers toevoegen en verwijderen" hebt geselecteerd, klikt u op de regel "Een account maken". Er verschijnt een venster waarin u de naam van uw account moet invoeren en "Beheerder" moet selecteren als het type account.

Aanbevolen: