Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Phishing

Inhoudsopgave:

Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Phishing
Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Phishing

Video: Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Phishing

Video: Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Phishing
Video: Online Security: De menselijke en technische kant 2024, Mei
Anonim

Phishing is een vorm van online fraude met als doel toegang te krijgen tot gebruikersaccounts en persoonlijke profielen. Cybercriminelen stelen logins en wachtwoorden met behulp van links naar pagina's die uiterlijk sites van internetbanken en andere diensten die voorzien in de invoer van persoonlijke gegevens, dupliceren. Om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van phishing, moet u voorzichtig zijn en een aantal regels volgen.

Hoe u uzelf kunt beschermen tegen phishing
Hoe u uzelf kunt beschermen tegen phishing

instructies:

Stap 1

De beste remedie tegen phishing is dus waakzaamheid. Op internet mogen we geen minuut vergeten dat dit een omgeving is waar ze meer geld willen afpakken van gebruikers, ook op illegale wijze. dus een beetje paranoia kan geen kwaad. Volg geen links in geluks-e-mails en andere massamailings, tenzij u er 100% zeker van bent dat het internetadres veilig is.

Stap 2

In de regel beschikken internetbankiersystemen tegenwoordig over complexe identificatie-algoritmen die juist gericht zijn op het voorkomen van diefstal van klantgegevens en geld. Meestal moet de toegang tot uw persoonlijke account worden bevestigd door de code in te voeren die u via sms hebt ontvangen. Andere diensten die werken met elektronische portemonnees waaruit u geld kunt opnemen, zijn veel slechter beschermd. Controleer bij het bezoeken van deze sites elke keer zorgvuldig het adres in de browserbalk: zit je echt op de bron die je nodig hebt. Misschien zijn twee letters in de link door elkaar gehaald - dan is dit een zeker teken van een neppagina.

Stap 3

Probeer geen persoonlijke gegevens in te voeren wanneer u openbare wifi gebruikt. Ga indien mogelijk niet naar internetbanken en andere gelddiensten door verbinding te maken met toegangspunten in een café of park. Als het nodig is, kun je beter mobiel internetten via een simkaart. Een openbare hotspot kan internetoplichters verbergen die het siteadres op verbindingsniveau wijzigen en de gebruiker omleiden naar een phishing-pagina.

Stap 4

Voordat u uw gebruikersnaam en wachtwoord invoert, moet u ervoor zorgen dat de verbinding veilig is. Serious services gebruiken in de regel het https-protocol. als er zo'n voorvoegsel in de link voor het siteadres staat, dan is alles in orde.

Stap 5

Vertrouw niet blindelings op berichten die uw vrienden op sociale netwerken en internetberichten verzenden. Vergeet niet dat ze gemakkelijk kunnen worden gehackt. Als je vriend je een link heeft gestuurd, hoef je er niet meteen op te klikken. Stel verhelderende vragen of negeer ze helemaal. Aanvallers kunnen ook de toegang tot de e-mail van uw zakenpartner, online winkel of een andere organisatie overnemen.

Stap 6

Verwaarloos de beveiligingssoftware niet. Moderne oplossingen maken het in veel gevallen mogelijk om phishing-pagina's automatisch te herkennen en het verlies van persoonlijke gegevens te voorkomen.

Aanbevolen: